Oranje op World Cup of Golf Ierland is favoriet

Van donderdag 24 november tot en met zondag 27 november strijden 28 landen om de World Cup of Golf 2011. Normaliter is golf een individuele sport. Tijdens het toernooi in China binden landen de strijd aan met elkaar. Elk land wordt vertegenwoordigd door twee golfers.

Team Nederland bestaat uit Joost Luiten en Robert-Jan Derksen. Hij heeft al aardige prestaties op zijn naam staan op het wereldkampioenschap. In 2004 bereikte hij met zijn maatje Maarten Lafeber de vijfde plaats.

Het toernooi vindt plaats op Hainan, een eiland in de Zuid-Chinese Zee. Het is de 55e keer dat de world cup wordt uitgereikt. De Verenigde Staten is onbetwist het meest succesvolle land. De titel ging maar liefst 23 keer mee op het vliegtuig naar de VS. Daarnaast won de VS ook negen zilveren medailles.

Voor het eerst vindt de World Cup of Golf plaats op de golfbanen van Mission Hills Haikou. Het complex telt 22 golfbanen en is qua oppervlakte het op één na grootste golfcomplex ter wereld. Tot 2009 werd de World Cup elk jaar georganiseerd, maar daarna is besloten om er een tweejaarlijks evenement van te maken.

Volgens de bookmakers van Bwin is Ierland de grote favoriet om de titel op te pikken. Dat lukte het land voor het laatst in 1997. Ierland wordt vertegenwoordigd door Graeme McDowell en de jonge superster Rory McIlroy. Laatstgenoemde is pas 22 jaar en heeft de potentie om net zoveel impact op de golfsport te hebben als Tiger Woods. Hij trekt ook veel aandacht van de media vanwege zijn relatie met tennisster Caroline Wozniacki.

Zuid-Afrika moet niet worden onderschat. Louis Oosthuizen eindigt al weken achtereen in de top tien van de toernooien die hij speelt, terwijl jongeling Charl Schwartzel in april de Masters won. De VS komt naar China met het duo Matt Kuchar en Gary Woodland. Luchars vorm is niet zo florissant, terwijl Woodland onrevaren is met landenwedstrijden.

Bij Bwin.com kan je gokken op de winnaar. Ierland is favoriet met een quotering van 4,50. Elke euro die je inzet wordt bij winst van Ierland met een factor 4,5 verhoogd. Zuid-Afrika staat op 6,50, Engeland op 6,50, VS op 7,50 en Nederland op 26,0.