Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

NK schaatsen programma 1 maart allround: Sven Kramer op achterstand door Koen Verweij

Schaatsen, NK schaatsen allround, Amsterdam. Koen Verweij is flitsend begonnen aan het NK schaatsen allround in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De blonde Noord-Hollander won de 500 meter in 36,36 seconden.

Koen Verweij voor Sven Kramer

Sven Kramer heeft in Thialf al moeite met zo`n tijd rijden op de sprint. Het leed na de rit van Verweij geen twijfel dat de Fries op afstand zou worden gezet, maar de vraag was met welke marge.

Kramer heeft al tijden geen 500 meter meer hoeven rijden en stemde dit seizoen geheel af op de langere afstanden. Zijn 37,17 s was daarom zo beroerd nog niet. Wel zal hij nu op de 5.000 meter 8,10 seconden sneller moeten schaatsen dan Verweij om hem bij te halen in het klassement.

“Ik was fanatiek. Ik richt me meer op de middellange afstanden, maar dit is mooi meegenomen”, zegt Verweij. “Ik had bijna aan het NK schaatsen sprint mee kunnen doen. Ik ga nu voor niets minder dan goud, maar dat ga ik eigenlijk altijd.” Jan Blokhuijsen is normaliter ook een factor van formaat op een NK schaatsen allround. De West-Fries trok zich echter terug vanwege griep.

Koen Verweij verzekerd van WK

Verweij is door zijn tweede plek op het Europees kampioenschap allround al verzekerd van deelname aan het WK allround, eind maart. Kramer was absent op het EK en moet dit NK schaatsen winnen voor een startbewijs, of tweede worden achter Verweij. Maar tweede worden is uiteraard nooit het doel van Kramer. “We hebben allebei een hekel aan verliezen, ook al is het maar een NK. Ik wil dit niet verliezen”, zegt hij.

Bij de vrouwen won Jorien Voorhuis de openingsafstand. De tweevoudige nummer twee van het NK allround staat niet bekend als de rapste op de sprint, maar in absentie van Leenstra en Wust (die het NK sprint rijden) kon ze toch de 500 meter op haar naam schrijven. Ze won in 40,49 seconde. Marije Joling en Annouk van der Weijden gaven 0,3 en 0,4 s toe.

Programma NK schaatsen voor zaterdag:

  • 13.30u 3000m Dames – Allround (eerste 6 ritten)
  • 14.16u 5000m Heren – Allround (eerste 6 ritten)
  • 16.45u 2e 500m Dames- Sprint
  • 17.27u 2e 500m Heren- Sprint
  • 18.11u 3000m Dames – Allround (laatste 6 ritten)
  • 19.28u 5000m Heren – Allround (laatste 6 ritten)
  • 20.59u 2e 1000m Dames – Sprint

 

Back To Top