skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

MotoGP van Spanje: Jorge Lorenzo wint in Aragon

UPDATE – Jorge Lorenzo heeft de MotoGP Spanje gewonnen. Marc Marquez reed de race niet uit door een crash en Dani Pedrosa (tweede) wist Valentino Rossi (derde) achter zich te houden. Valentino Rossi gaat nog immer aan de leiding in het klassement met 263 punten. Jorge Lorenzo volgt met 249 punten.

MotoGP van Spanje, Aragon. Zondag om 14:00 uur start de Grand Prix Aragon in Spanje. Valentino Rossi en Jorge Lorenzo hebben in de stand om het wereldkampioenschap MotoGP afstand genomen van de rest en gaan de eindfase van het seizoen is als topfavorieten voor de titel.

MotoGP van Spanje – Aragon

Er worden nog vijf grote prijzen verreden in 2015. De Gran Premio Movistar Aragón is alweer de derde van dit seizoen op Spaans grondgebied. Logisch, want de motorsport is enorm populair in Spanje, en dat zal met zes rijders in de top twaalf op de ranglijst, vooralsnog niet minder worden.

Marc Marquez geen kans meer

Marc Marquez is de regerend wereldkampioen, maar de jonge Spanjaard lijkt prolongatie op zijn buik te kunnen schrijven. De GP van Groot-Brittannië was cruciaal voor de rijder van Repsol-Honda. Midden september viel hij echter uit, voor de vierde keer dit jaar, waardoor zijn rivalen van Yamaha verder uitliepen. Marquez haalde iets van de schade in door in San Marino te winnen, terwijl Lorenzo uitviel, maar het gat is nog tamelijk groot. Hij heeft 184 punten, Lorenzo 224 en Rossi 247.

Lorenzo en Rossi

Rossi en Lorenzo rijden op hun Yamaha een soort thuisrace. Movistar is de hoofdsponsor van hun werkgever en de telecomprovider is eveneens sponsor van deze Grand Prix. Ex-wereldkampioen Rossi viel vorig jaar uit bij de GP Aragon. Hij heeft zijn kennis van het circuit onlangs nog bijgespijkerd. “We zijn nu op Aragón en ik heb een paar weken geleden hier getest. Er zijn nog vijf races te gaan en of er dat veel of weinig zijn bekijkt iedereen vanuit zijn eigen gezichtspunt”, zegt de Italiaan.

Lorenzo kwam in 2014 als winnaar over de streep. “Het gevecht om de titel is vanaf nu krap. Ik geloof echter in mezelf en mijn team”, aldus de Spanjaard. Stalorders of teamvoorkeuren zullen ontbreken; het wordt een man-tegen-man gevecht tussen Rossi en Lorenzo. “We gaan er vol tegen aan en zullen er elke race voor vechten om meer punten te pakken dan Valentino. Hij rijdt echter sterk en heeft de laatste twee races veel belangrijke punten weten te pakken.”

Motorland Aragón draait sinds 2010 mee in het MotoGP-circus. Sindsdien heeft Honda driemaal gewonnen op dit circuit en Yamaha eenmaal. Wel waren er meer podiumplekken voor laatstgenoemde: zeven versus vijf.

Gratis live kijken naar MotoGP Spanje

Eurosport heeft besloten om alle resterende Moto GP-races live uit te zenden op zijn hoofdzender en niet (achter de decoder) op Eurosport 2.

Back To Top