Ga naar hoofdinhoud

MotoGP van Frankrijk: Marc Marquez weer favoriet voor pole op Le Mans

MotoGP van Frankrijk 2014. Marc Marquez was tevreden over de eerste trainingsdag op het Circuit van Le Mans waar de MotoGP van Frankrijk wordt gereden. Hij eindigde opnieuw als snelste in de eerste trainigssessies. Bovendien zette hij een tijd neer die sneller was dan de officiële record op Le Mans.

Coureurs tevreden op Le Mans

Alvaro Bautista was ook tevreden over zijn eerste dag op het Franse Tarmac van Le Mans. In de eerste sessie werd de Honda-Gresini coureur vijfde en in de tweede sessie derde. Tijdens de afgelopen MotoG in Jerez pakte hij zijn eerste punten van dit seizoen. Na de eerste sessie werd er aan de motor gesleuteld en dat leverde in de middag een snelste tijd op die slechts 0.216 seconde langzamer was dan Marquez.

Dani Pedrosa was eveneens tevreden over zijn eerste twee trainingen. ’s Morgens werd hij tweede maar ’s middags kwam hij niet verder dan een vijfde plaats. Hij reed voor het eerst nadat hij aan zijn arm werd geopereerd. “Vandaag was vooral om te kijken hoe mijn vorm is,” zei de Spanjaard van Repsol Honda die daaraan toevoegde dat de arm nog wel gevoelig en wat gezwollen is. “Ik wou nog niet 100% gaan, maar mijn eerste indruk is goed”.

Valentino Rossi was niet tevreden. “Ik had veel, heel veel problemen met de machine, vooral bij het versnellen” liet de ‘Doctor’ weten. “Ik heb een groot probleem om het gas open te draaien, want de motor is veel te nerveus,” vertelde de Italiaanse Yamaha-coureur. In de ochtendsessie liep het allemaal nog wel, maar in de middagsessie helemaal niet doordat de instellingen voor de middagcondities onjuist bleken. Rossi werd tiende.

Dat betekent dat zijn kansen in gevaar komen om mee te kunnen doen aan de Q2, waar alleen de snelste tien zich voor plaatsen. Vanochtend wordt er nog wel eerst een derde trainingssessie gereden en ook dan is de temperatuur beter dan gisterenmiddag en de Yamaha wordt dit keer hopelijk wel goed afgesteld.

In Jerez werd Rossi nog tweede. “Het is ongelooflijk hoeveel verschil er tussen die circuits zit!” De Italiaan vertelde dat ze de hele motor ‘ondersteboven’ moesten keren om hem aan te passen voor Le Mans. Bij hem werkte dat niet, voor zijn collega Jorge Lorenzo werkte het wel.

Lorenzo eindigde als vierde en later als zevende in de eerste twee vrije trainingen. “Het was beter dan het eruitzag,” merkte Lorenzo op die eigenlijk heel tevreden was met de resultaten. “We reden de hele dag op dezelfde band,” legde hij uit. “Terwijl de anderen allemaal wisselden van band,” vervolgde de Yamaha-coureur. “Als wij zouden hebben gewisseld, zou het denk ik een halve seconde op een ronde hebben gescheeld” besloot Lorenzo.

Tijden MotoGP van Frankrijk

De derde, voor Valentino Rossi ontzettend belangrijke vrije training wordt tussen 09:55 en 10:40 gereden. De strijd om de pole barst los om 14:10 en duurt tot 14:25. Q1 is tussen 14:10 – 14:25 uur en Q2 wordt tussen 14:35 en 14:50 uur gereden.

Wedden op Pole MotoGP van Frankrijk

Marc Marquez is favoriet voor de pole bij Bwin met 1,25. Jorge Lorenzo noteert 8,00 evenals Dani Pedrosa. Aleix Espargaro heeft 17,00 staan en Valentino Rossi noteert odds van 21,00 voor de pole.

 

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top