skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

MotoGP van Frankrijk: Marc Marquez op pole

MotoGP van Frankrijk. De Spaanse coureur Marc Marquez start zondag om 14:00 uur vanaf pole position bij de Grand Prix van Frankrijk. De wereldkampioen zette tijdens de kwalificaties op Le Mans een snelste rondetijd neer van 1:32.246. Andrea Dovizioso en Jorge Lorenzo starten vlak achter Marquez.

MotoGP van Frankrijk

De omstandigheden waren nat op het legendarische asfalt van Le Mans. Marquez had zich in de dagen voorafgaand aan de kwalificaties redelijk koest gehouden, zoals het seizoen 2015 sowieso nog niet echt zijn kant op wil rollen. De coureur van Repsol Honda staat vijfde in het klassement en mocht maar bij twee van de vier eerdere GP’s het podium bestijgen. Valentino Rossi heeft inmiddels een voorsprong in het klassement van 26 punten (82 versus 56).

De jonge wereldkampioen brak één week voor de vorige Grand Prix (in Spanje) zijn pink en heeft na die race niet zijn gebruikelijk trainingsprogramma kunnen volgen. ” De afgelopen week heb ik weinig getraind om het herstelproces te versnellen”, onthulde Marquez afgelopen week. Maar de dokter is content met het herstel van de pink en dat geeft de Spanjaard weer het groene licht om voluit te gaan. “Ik houd van het circuit van Le Mans en ook het weer verandert vrij vaak”, blikt hij vooruit.

Pedrosa en Rossi

Dani Pedrosa, de teamgenoot van Marquez, heeft na de openingsrace in Qatar verstek moeten laten gaan. Hij werd geopereerd aan zijn arm, die door het vele trekken en sleuren aan het motorstuur onnatuurlijk was opgepompt. De Japanner Hiroshi Aoyama nam gedurende drie GP’s de honneurs waar en maakte daarin geen indruk met een elfde plaats en twee keer een uitval.

Ook Rossi is verheugd met de terugkeer naar Le Mans. De voormalige wereldkampioen in de koningsklasse van het motorracen tracht op zijn Yamaha YZR-M1 op een hogere plek te eindigen dan in Spanje, waar hij derde werd. “Het is een leuke baan, al is die elk jaar weer anders”, zegt de Italiaanse veteraan.

Lorenzo won de GP van Spanje en voerde daarmee zijn totale aantal zeges in de MotoGP op naar 55 stuks. Slechts vier rijders (waaronder Rossi met 110) mochten vaker de champagnefles ontkurken. Zijn derde plek op de grid is een prima prestatie gezien de technische problemen waarmee zijn Yamaha kampte. Iets stoorde in de “engine management computer” waardoor hij foute informatie te zien kreeg op zijn dashboard.

MotoGP van Frankrijk 17 mei 2015

09:40 Warm-up
14:00 Race

Back To Top