Ga naar hoofdinhoud

MotoGP van Engeland: Marc Marquez favoriet bij GP op Silverstone

MotoGP van Engeland. Marc Marquez gaat komende zondag om 16:30 als klassementsleider van start bij de GP van Groot-Brittannië op het circuit te Silverstone. Toch zijn er wat twijfels gerezen over zijn Honda. Vermogen heeft de motor genoeg, maar die wordt niet totaal overgebracht op de wielen.

Marc Marquez favoriet bij GP op Silverstone

Op het eerste gezicht staat Marquez er aardig voor in de strijd om het wereldkampioenschap. De Spanjaard heeft na elf races 197 punten en heeft zijn belager Valentino Rossi al op flinke achterstand gezet. De Italiaan heeft 144 punten. Maar dat vertelt niet het hele verhaal. Rossi’s teamgenoot Jorge Lorenzo heeft namelijk 138 punten, terwijl Marquez’ maatje Dani Pedrosa het moet doen met 109 stuks.

Kortom: in het ploegenklassement gaat Yamaha aan de leiding. Weliswaar met maar 1 puntje meer dan Honda, maar het zal Yamaha sterken in de overtuiging dat er dit seizoen nog veel mogelijk is. In 2015 was de renstal immers Honda zowel in het individuele als ook in het ploegenklassement de baas.

En dat verrassingen ook in de MotoGP zeker nog mogelijk zijn, bleek bij de grote prijs van Tsjechië. Wie zagen we daar op de middelste tree van het podium? Niet een van de voornoemde Grote Vier, maar de Brit Cal Crutchclow. Hij bleek het best om te gaan met de wisselende weersomstandigheden.

Cal Crutchclow: ik ben de beste

Het verleidde Crutchclow tot een paar stevige uitspraken. Alleen hij en Loris Baz hadden zowel voor als achter harde regenbanden om laten leggen. “Wat mij betreft zijn het allemaal watjes. Ik zou niet weten waarom je voor de ene band wel de harde compound kiest en voor de andere niet”, aldus Crutchclow. En: “n. Ik ben ook van mening dat ik onder volledig natte omstandigheden een van de beste rijders ben.”

Wie weet mag hij dat zondag weer bewijzen. Het zal in de stad Towcester bewolkt zijn, terwijl de dag ervoor er vrijwel zeker regen zal vallen. Honda heeft dus andere zaken aan het hoofd dan het weer. Door software-vernieuwingen komt het voorwiel soms pardoes omhoog. Dat levert leuke wheelies op, maar is funest voor de transfer van energie naar bandrotatie.

Wedden op MotoGP van Engeland

Ondanks de softwareproblemen is Marc Marquez favoriet voor de GP van GB bij bookmaker 888sport. Hij noteert @2.50, Lorenzo @3.00 en Rosi @4.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top