Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

MotoGP: Valentino Rossi kan kampioen worden bij GP van Maleisië

MotoGP Grand Prix van Maleisië. Zondag om 7:20 uur (Nederlandse tijd) begint de Grand Prix van Maleisië. Valentino Rossi kan in Sepang een nieuwe wereldtitel in de MotoGP veilig stellen.

MotoGP van Maleisië

De Italiaanse rijder van Yamaha heeft 296 punten, elf meer dan zijn teamgenoot Jorge Lorenzo. Met nog twee grote prijzen op de agenda in 2015, zal Rossi vijftien punten meer moeten ophalen dan de Spanjaard. In dat geval is hij in de stand om het wereldkampioenschap niet meer in te halen. Uittredend wereldkampioen Marc Marquez staat derde met 222 punten.

Training MotoGP: Pedrosa snelst

Vrijdag gingen de motoren het asfalt op voor de eerste trainingssessie. De snelheidsduivels willen zondag bij de Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix immers elke bocht kunnen dromen. Dani Pedrosa maakte de beste indruk. De Spanjaard van Honda Repsol zette onder warme omstandigheden de snelste rondetijd op de klokken.

Bij de tweede sessie voerde Lorenzo de verwachtingen omtrent de tweestrijd met Rossi op, door een ongeëvenaarde ronde te rijden. Eerst werd met harde banden gereden, die zwakkere rondetijden opleveren, maar zodra Lorenzo zachte onder zijn machine liet monteren, kwam er spektakel: 2’00.246. Rossi voelde zich minder happy op het zachte rubber en kwam tot plek acht.

Marquez is boos

Met de finish van het seizoen in zicht, tonen de normaal aimabele rijders zich van hun prikkelbare kant. Rossi meent dat Marquez probeert zijn landgenoot Lorenzo aan een titel te helpen. Dat zou weer samenhangen met clashes op de baan bij de GP’s van Argentinië en Assen. “Sindsdien is hij boos en gedraagt hij zich als een klein kind. Als ik niet win, dan jij ook niet, denkt hij”, vertelt Rossi.

Maar Marquez kon de verdachtmakingen eenvoudig pareren.Hij won immers de vorige grand prix, die van Australië. “Als ik werkelijk Lorenzo had willen helpen had ik hem niet gepasseerd in de laatste ronde”, zei hij droogjes. “Ik heb inderdaad mijn tempo in het midden van de race wat laten zakken maar deed dat om de voorband te sparen.”

Wel nam Rossi het op voor zijn landgenoot Andrea Ianonne (Ducati), die vlak voor de finish in Australië met een mooie manoeuvre Rossi passeerde. Via social media kreeg Ianonne vervolgens allerlei verwensingen naar het hoofd van Rossi-fans. Zij vonden zijn rijstijl te gevaarlijk. Onzin, zegt Rossi: “Hij heeft gewoon zijn eigen race gereden en het is niet meer dan normaal dat ie daarbij zijn uiterste best deed om mij te verslaan.”

Live kijken naar de MotoGP van Maleisië

Nu maar hopen dat de Grand Prix van Maleisië net zoveel stof doet opwaaien. Eurosport zendt de race live uit.

Back To Top