skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

MotoGP: Marc Marquez wil verder met inhaalrace bij GP van Tsjechië

Moto GP van Tsjechië. Zondag om 14:00 uur wordt de Grand Prix van Tsjechië gehouden op de Masarykring nabij de stad Brno. Wereldkampioen Marc Marquez hoopt weer een paar stappen te zetten richting de top van de ranglijst. De Spanjaard won de vorige twee gp’s en stat nu derde.

Moto GP van Tsjechië

Ook vorige week was het een raceweekend voor de deelnemers aan de koningsklasse van de motorsport. De Grote Prijs van Indianapolis werd een bijzondere voor Honda, het team van Marquez. De motormaker uit Japan boekte aldaar zijn zevenhonderdste zege in de MotoGP. Ook voor de coureur was het een zeer welkome overwinning. Hij verkleinde de kloof richting Valentino Rossi naar 56 punten en moet nog 47 punten goedmaken op nummer twee Jorge Lorenzo, beide van Yamaha,

Valentino Rossi favoriet voor MotoGP Tsjechië

De Italiaan Rossi is in de diverse klassen van de motorsport negen keer wereldkampioen geworden. De Tsjechische grand prix rondde hij reeds vijfmaal als snelste af. “Het circuit van Brno ligt me beter dan Indianapolis, maar mijn teamgenoot Jorge is daar ook altijd sterk en ik denk dat Marc Marquez komend weekend ook weer snel zal zijn”, verklaart Rossi. Ook Lorenzo kijkt uit naar de terugkeer naar Europa: “Het circuit waar we nu naartoe gaan, is compleet anders, waar ik in dit geval blij mee ben, want ik heb het altijd naar mijn zin in Brno.”

Valentino Rossi is bij de bookmakers een van de favorieten met 5,25.

Koppositie komt inzicht voor Marquez

Uiteraard krijgt Marquez constant de vraag voorgelegd of hij nog gelooft in een derde wereldtitel op rij. “Mijn doel is races winnen en het ligt buiten mijn controle of mijn grootste rivalen achter me op het podium eindigen. Ik heb er zeker wel geloof in, maar ik moet ook eerlijk erkennen dat het erg lastig wordt.” Uit de laatste drie races haalde hij 70 van de 75 beschikbare punten en als hij dat tempo volhoudt, komt de koppositie vanzelf in zicht.

Brno heeft een trotse geschiedenis als racestad. Na Assen staat het tweede op de lijst met hoogste aantal georganiseerde grand prix. Het circuit heeft een lengte van 5,403 kilometer. Masarykring is voor de 28e keer het decord voor de GP van Tsjechië. Pole position blijkt eerder een vloek dan een zegen, want sinds 2009 (Rossi) heeft de man die vooraan begon de race niet meer gewonnen. Dani Pedrosa was vorig jaar de sterkste.

Moto GP van Tsjechië

Zondag 16 augustus

MotoGP Warming Up 09:40 – 10:00
MotoGP Race 14:00

Back To Top