skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

MotoGP: Marc Marquez vertrekt van pole bij GP van Duitsland

MotoGP van Duitsland. Zondag om 14:00 uur vertrekt de Spaanse coureur Marc Marquez van pole position bij de grand prix van Duitsland. Zaterdag verbrak hij op het circuit Sachsenring het baanrecord. Zijn snelste ronde van 1.20.336 was bijna drie tiende rapper dan die van Dani Pedrosa. Jorge Lorenzo zorgt voor een compleet Spaanse top drie op de grid.

MotoGP van Duitsland

De fans van Marquez, de huidige wereldkampioen in de koningsklasse van de motorsport, wachten al een paar weken op zijn wederopstanding. Het seizoen verloopt met horten en stoten. Na de overwinning in de VS, bij de tweede grote prijs van 2015, volgden er driemaal een uitval en twee tweede plekken plus een vierde.

Marc Marguez vertrekt vandaag van pole position in Duitsland. Marc Marguez is bij de bookmakers favoriet met 2,00.

Valentino Rossi leider klassement

In de stand om het wereldkampioenschap neemt de rijder van Honda Repsol een vierde plek in. Leider Valentino Rossi heeft onderhand twee keer meer punten (163 versus 89), dus mocht de jonge Spanjaard zijn titel willen verlengen, dan moet hij in de laatste tien grand prix’ een stevige reeks zeges realiseren. Te beginnen in Duitsland.

Baanrecord voor Marguez

Dit circuit ligt Marquez wel. Daar getuigt niet alleen het nieuwe baanrecord van, maar ook zijn zesde pole positie op de Sachsenring op rij (al was dat niet telkens in de categorie MotoGP). Ook tijdens de drie trainingsessies was Marquez onnavolgbaar.

Twee weken geleden werd de TT Assen gewonnen door Rossi, terwijl Lorenzo na vier overwinningen op rij op zijn Yamaha genoegen moest nemen met plek drie. Hij heeft tien punten minder in de ranking dan de Italiaan. Hij hoopt de zegereeks weer op te kunnen pikken, al heeft hij er een hard hoofd in. “De Sachsenring is in principe een slechtere baan voor ons dan Assen”, zegt hij. “Er gebeuren dit seizoen wel meer rare dingen. Zo ben ik normaal gesproken dol op Assen, maar dit jaar slaagde ik er daar niet in om een goede setup te vinden en competitief te zijn.”

Voor Rossi is het na de jarenlange dominantie van Marquez prikkelend om eindelijk weer de dienst uit te maken in de MotoGP. “Ik ben klaar voor de Sachsenring en ik begin opgewekt aan het raceweekend”, zegt de zevenvoudig wereldkampioen. “Ik heb iets van het terrein dat we in de races daarvoor hadden verloren weer in kunnen lopen. Tien punten voorsprong na acht races is niet echt slecht, ik ben zeer tevreden.”

Back To Top