skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

MotoGP Indianapolis: komt Marc Marquez weer op pole?

MotoGP Indianapolis poleposition. Dit weekend barst de strijd om het wereldkampioenschap in de MotoGP verder in Indianapolis, om te beginnen met de strijd om de pole op zaterdag. Alle races tot nu toe, negen in totaal, werden gewonnen door regerend wereldkampioen Marc Marquez. Hij hoopt zijn zegereeks dit weekend uit te bouwen naar tien-op-rij.

Marc Marquez 77 punten voorsprong

Zijn negen overwinningen hebben hem een voorsprong op de rest gegeven van 77 punten. Zijn Repsol Honda-teammaat Dani Pedrosa staat tweede in het algemeen klassement en Valentino Rossi staat verrassend derde en het verschil ten opzichten van Pedrosa is slechts zeven punten.

Top 10 klassement

1 – Marc MARQUEZ – Honda – SPA – 225
2 – Dani PEDROSA – Honda – SPA – 148
3 – Valentino ROSSI – Yamaha – ITA – 141
4 – Andrea DOVIZIOSO – Ducati – ITA – 99
5 – Jorge LORENZO – Yamaha – SPA – 97
6 – Aleix ESPARGARO – Forward Yamaha – SPA – 77
7 – Pol ESPARGARO – Yamaha – SPA – 67
8 – Andrea IANNONE – Ducati – ITA – 62
9 – Stefan BRADL – Honda – GER – 56
10 – Alvaro BAUTISTA – Honda – SPA – 50

Jorge Lorenzo op weg naar top 3

Jorge Lorenzo is de grote afwezige in de top drie. Lorenzo’s seizoen is tot nu toe wat tegenvallend, maar zelf houdt hij er alle vertrouwen in. “Ik had een heleboel problemen in de eerste helft van het seizoen maar ik denk dat we daar van kunnen leren en sterker kunnen terugkomen. Ik ben hartstikke fit en heb heel veel getraind deze zomer, ik ben fit, zit strak in mijn vel en ben supergemotiveerd,” aldus Jorge Lorenzo. Sinds de eerste race in 2008, stond Lorenzo al vijf keer op het podium in Indianapolis.

Inmiddels is ook bekend dat Lorenzo voor de komende twee jaar heeft bijgetekend bij Yamaha, dit ook tot grote vreugde van zijn Nederlandse Movistar-Yamaha-teammanager Wilco Zeelenberg. “Ik ben al zo’n 12 a 13 jaar een Yamaha-man, en mijn topprioriteit is om Jorge bij Yamaha te houden”.

Lorenzo zelf reageerde ook tevreden op zijn aanblijven bij Yamaha. “Ik ben er trots op dat ik dit contract heb kunnen sluiten met Yamaha want dat stond altijd voorop bij mij en ik wil mijn carrière bij hen beëindigen.”

Circuit Indianapolis licht veranderd

Het Indianapolis-circuit heeft wat kleine veranderingen ondergaan ten opzichte van afgelopen jaren. Bochten 3, 4, 7, 15 en 16 zijn lichtjes aangepast en de hele binnensectie heeft een nieuwe laag asfalt gekregen.

Programma MotoGP zaterdag:

MotoGPFP3/ vrije training 3 – 15:55 – 16:40 uur (Nederlandse tijd)
MotoGPFP4/ vrije training 4 – 19:30 – 20:00 uur
MotoGPQ1/ kwalificatie pole 1 – 20:10 – 20:25 uur
MotoGPQ2/ kwalificatie pole 2 – 20:35 – 20:50 uur

Wedden op MotoGP Indianapolis

Wedden op MotoGP. William Hill ziet Marc Marquez de pole pakken in Indianapolis en noteert 1,36 voor Marquez. Dan Pedrosa noteert 7,00, Jorge Lorenzo 8,00 evenals Valentino Rossi die ook 8,00 heeft staan. Aleix Espargaro levert je 21,00 keer je inzet op als hij de pole verovert.
Back To Top