Ga naar hoofdinhoud

MotoGP British Grand Prix op Silverstone: Marquez weer favoriet

MotoGP nieuws, British Grand Prix op Silverstone. Marc Marquez gaat in Engeland op jacht naar zijn volgende MotoGP-overwinning nadat hij twee weekenden terug in Tsjechië voor het eerst buiten de prijzen viel. Dani Pedrosa won voor Jorge Lorenzo en Valentino Rossi. Marquez werd vierde.

Marc Marquez favoriet

Marquez won alle tien de races voor Brno en hoopt zijn zegereeks op Silverstone voort te zetten. Gevraagd naar de reden waarom het in Tsjechië opeens allemaal niet meer lukte, zei Marquez dat Brno waarschijnlijk niet het beste circuit voor hem is. Tijdens de race op zondag had hij problemen met zijn achterwiel terwijl het op zaterdag nog allemaal perfect liep. “Om een of andere reden, slipte het achterwiel op die dag,” vertelde Marquez, die verder toegaf dat het gewoon niet lukte om de goede afstelling voor Brno te vinden. “Maar het is wel raar, want op maandagmorgen ben ik met dezelfde set-up de baan opgegaan en ik was weer competitief,” aldus Marquez.

De jonge Catalaan van Honda won tien races op rij maar kon die reeks niet voortzetten. Op Silverstone gaat hij voor zijn elfde overwinning van dit seizoen en zijn eerste overwinning in de GP van Engeland. “Het is een andere baan en het is er hobbeliger, maar dat geldt voor iedereen,” merkte Marquez op. “In sommige bochten, vooral met alle richtingsveranderingen, was het een beetje eng door de harde wind en de hobbels; het was een klein beetje maf!” Tijdens de trainingen op Silversone was Marquez weer ouderwets ongenaakbaar.

Jorge Lorenzo weer banden problemen

Afgelopen jaar won Jorge Lorenzo de GP op Silverstone. Voor hem is het ook weer ‘business as usual’ want de problemen met grip zijn weer terug. In Tsjechië werd hij tweede, achter Dani Pedrosa. In het algemeen klassement voor het wereldkampioenschap staat Lorenzo vierde met 137 punten na elf wedstrijden, achter klassementsleider Marquez (263 pt), Dani Pedrosa (186 pt) en Valentino Rossi (177 pt).

Na zijn goede ervaringen van afgelopen maandag op het circuit van Brno, zijn Lorenzo’s problemen met de banden weer terug van weggeweest. Op Silverstone had hij weer moeite met remmen in bochten, maar hij weet ook waaraan die problemen te wijten zijn. “Het lijkt erop dat Bridgestone dezelfde banden heeft meegenomen die we in de eerste races gebruikten”. Later hoorde hij dat dit niet helemaal klopte. Bridgestnde eeft hardere banden meegenomen omdat de banden die afgelopen jaar werden gebruikt na de race allemaal stukjes misten.

MotoGP British Grand Prix op Silverstone

De Britse MotoGP start op zondag 31 augustus om 14.00. Het Silverstone-circuit is 5,9 km lang, er worden 20 ronden gereden en de race is 118 km lang.

Wedden op >MotoGP British Grand Prix

Wie wint er op Silverstone? William Hill noteert 1,28 voor favoriet Marc Marquez en 7,00 voor Jorge Lorenzo die de MotoGP van Groot-Brittannië een jaar geleden won.
Dani Pedrosa noteert 7,50 en Valentino Rossi 13,00.
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top