Ga naar hoofdinhoud

Marc Marquez start vanaf pole bij MotoGP Argentinië

MotoGP van Argentinië. De Spaanse motorcoureur Marc Marquez begint zondag om 21:00 uur bij de GP Argentinië vanaf pole position. De wereldkampioen reed op zijn Honda veruit de snelste tijd. Op het Rio Hondo Circuit zal Aleix Espargaro mogen vertrekken vanaf de tweede positie.

MotoGP van Argentinië- Marc Marquez

De gebruikelijke concurrenten van Marquez lieten het bij de kwalificatie van zaterdag afweten. Marquez raasde in zijn snelste ronde over het parcours in 1:37,802 minuut, een halve seconde sneller dan zijn landgenoot Espargo. Laatstgenoemde zorgde daarmee voor de eerste startplek op de voorste startrij sinds Suzuki in de klasse MotoGP is teruggekeerd. Andrea Iannone was 0,6 seconden trager dan Marquez. Jorge Lorenzo (Yamaha) zette de vijfde tijd neer en teamgenoot Valentino Rossi moest het doen met plek negen.

Voor Marquez, ondanks zijn twee wereldtitels op rij pas 22 jaar, is er ook dit seizoen geen vuiltje aan de lucht. Hij won vorige week de GP in de Verenigde Staten, ziet zijn voornaamste concurrentie haperen en sleutelt zijn motor geleidelijk naar een onverslaanbaar monster. “Ik vind het een leuke baan en vorig jaar waren er veel fans”, herinnert hij zich van Argentinië.

Rio Hondo Circuit MotoGP van Argentinië

Het circuit heeft een lengte van 4,8 kilometer en geeft stuurvaardige coureurs de kans om hun kunnen te etaleren. De baan heeft slechts één redelijk lang recht stuk maar doet verder vooral een beroep op de timing qua remmen voor de bochten, het kiezen van de juiste lijn en het tijdig weer accelereren.

Dat zijn zaken waar Aleix Espargaro in excelleert, want zijn Suzuki zou op een circuit met langere rechte stukken niet in staat zijn om de tweede tijd te klokken. De Spanjaard geeft al iets prijs van de teamstrategie: “Zondag gebruiken we de hardste bandensoort die we bij ons hebben. Niet omdat we de banden tot op de draad zullen verslijten, maar omdat in de eerste drie rondes de trillingen anders ondraaglijk zullen zijn (“chattering”). Ons doel is, ondanks de beperkte topsnelheid, een finish in de top zes.”

En wat had Rossi te melden over zijn zwakke prestatie? “Dit is teleurstellend”, aldus de Italiaanse ex-kampioen. “We kozen het beste moment om er op uit te gaan. Het was toen te druk op het circuit. Maar op harde banden is onze topsnelheid zeker competitief.”

Live op Eurosport MotoGP van Argentinië:

14:30-16:00 Warm-up
17:00-18:00 Introductie
21:00-22:15 Race MotoGP van Argentinië

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top