skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

MotoGP 2015: Marc Marquez grootste titelkandidaat nieuw seizoen

MotoGP 2015 nieuws. Volgend weekend gaat Marc Marquez in de GP van Qatar van start als de grootste titelkandidaat van het nieuwe seizoen in de MotoGP, de meest prestigieuze klasse in de motorsport. De Spaanse coureur van Honda Repsol greep in 2014 met overmacht zijn tweede hoofdprijs.

Marc Marquez – MotoGP 2015

Op het Losail International Circuit te Doha wordt op zondag 29 maart 2015 het startsein gegeven van het 67e seizoen van de MotoGP. Hier en daar zijn er coureurs van team gewisseld, afgezwaaid of juist de sport binnengekomen, maar aan de top van de MotoGP lijkt er niet zoveel te zijn veranderd. Vier man zullen de achttien races domineren en naast titelhouder Marc Marquez betreft het Jorge Lorenzo, Valentino Rossi en Dani Pedrosa.

Van dit viertal is Marquez de benjamin met zijn 22 jaar. Valentino Rossi is een oude rot, die reeds debuteerde in 2002 en al 82 overwinningen achter zijn naam heeft staan. Daarmee is Rossi, naar aantal dagzeges gemeten, de meest succesvolle coureur ooit in de MotoGP (en diens voorganger, de 500 cc klasse). Ook Jorge Lorenzo staat in de eeuwige top tien en wel op plek zes met 33 overwinningen. Dani Pedrosa staat op 29 stuks.

Marquez verwacht veel van Lorenzo

Marc Marquez is in hoog tempo het drietal aan het inhalen. Bij zijn debuut in 2013 behaalde hij de wereldtitel met zes zeges en vorig jaar domineerde hij het veld met maar liefst dertien gewonnen races. In de aanloop naar de eerste race van 2015 zijn Marquez en zijn technische staf neergestreken in Qatar.

Tot nu toe gaat alles gesmeerd bij de voorbereidingen, zo vertelt Marquez. “De motor gedroeg zich prima in het voorseizoen. De concurrentie maakt natuurlijk ook stappen en we beginnen allemaal weer op nul punten. Als ik dan toch iemand moet noemen waar ik veel van verwacht, dan Lorenzo.”

Minder agressief

Het wordt zijn derde seizoen in de koningsklasse en de Spaanse rijder verwacht dat zijn voortschrijdende ervaring hem zal leren om op een meer volwassen manier zal gaan rijden. “Ik bekommer me nu meer om de status van de motor. Ik zal wat minder agressief te werk gaan, al kan ik niet zonder het gevoel van explosiviteit. Risico’s nemen is uiteraard soms nodig, om het verschil te maken tussen winst en verlies.”

Jorge Lorenzo beëindigde vorig seizoen met twee overwinningen en zeven podiumplekken in de laatste tien MotoGP races. “Vorig jaar behaalde ik in de periode van de GP van Duitsland tot die van Valencia de meeste punten”, weet Lorenzo. “De testen in Sepang wezen uit dat onze Yamaha niet onderdoet voor Honda en Ducati.”

Back To Top