skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Marc Marquez favoriet voor MotoGP Grand Prix of the Americas

MotoGPnieuws, Grand Prix Americas. Wereldkampioen Marc Marquez heeft vrijdag bij de vrije trainingen onderstreept dat hij dit weekend de favoriet is bij de Grand Prix of the Americas. Hij zette in Austin een tijd op de klokken van 2.04,835 minuten.

MotoGP Grand Prix of the Americas

Het Circuit of the Americas staat sinds 2002 op het programma van de MotoGP. Ook de Formule 1 doet het circuit in Texas aan. De lengte is 5,5 kilometer en de coureurs moeten door twintig bochten manoeuvreren.

Valentino Rossi Yamaha ongeschikt

Valentino Rossi, de winnaar van de openingsrace in Qatar, acht zijn Yamaha minder geschikt voor de baan in Austin. “Dat circuit heeft twee lange rechte stukken en die zijn niet in ons voordeel”, vertelt de Italiaan. “We zullen hard moeten werken om daar een zo goed mogelijke oplossing voor te vinden, net zoals we in Qatar hebben gedaan.” De voormalige wereldkampioen is in Austin nooit voorbij de zesde plaats geraakt.

Marquez viel in Qatar op een zeldzaam foutje te betrappen. Wellicht was de Spanjaard wat overenthousiast om na een subliem 2014 zijn heerschappij in 2015 voort te zetten. Al in de eerste ronde maakte hij een stuurfout in de bocht, waarna hij ver terugzakte en zich nog terug wist te knokken tot de vijfde plaats. De jonge rijder voelt zich wel senang op dit circuit: “Ik bewaar er goede herinneringen aan. In 2013 pakte ik hier mijn eerste MotoGP-zege en vorig jaar won ik hier ook.”

Geen Dani Pedrosa

De komende dagen is Dani Pedrosa niet zijn teamgenoot bij Honda. In plaats daarvan mag Hiroshi Aoyama een helm opzetten. Pedrosa is vorige week geopereerd aan zijn rechterarm, die door de krachten die loskomen tijdens het remmen is “opgepompt. De Spanjaard is nog een week of vier uit de roulatie.

Voor Nicky Hayden is geen podiumplek vereist om er toch een memorabele race van te maken. De Amerikaan gaat voor de 200e keer van start bij een Grand Prix en schaart zich daarmee bij een exclusief clubje bestaande uit Valentino Rossi, Alex Barros en Loris Capirossi. De wereldkampioen van 2005 rijdt dit jaar op de Honda van team Aspar. Ook hij heeft zijn twijfels over het circuit: “. Er zijn veel bochten waarin je de motor flink moet afremmen en ik hou meer van circuits die vloeiender zijn.”

De MotoGP Grand Prix van America begint om 21:00 uur Nederlandse tijd.

Back To Top