skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

MotoGP Kampioen Marc Marquez zet in Valencia snelste trainingstijd neer

MotoGP van Valencia. Spanjaard Marc Marquez begint zondag om 14:00 uur in Valencia als wereldkampioen aan de laatste MotoGP van het seizoen. De thuisrijder heeft 337 punten behaald in de vorige races en is niet meer te achterhalen door Valentino Rossi, die nog wel van de tweede plaats gereden kan worden door Jorge Lorenzo.

Marquez heeft op de eerste vrije training van de MotoGP van Valencia, de snelste tijd genoteerd: 1:31.296. Jorge Lorenzo is tweede met 01:31.489.

Op het Circuit Ricardo Tormo wordt alweer de vierde race in Spanje van het seizoen gehouden. Voor het zestiende jaar achtereen maakt de GP van Valencia deel uit van het MotoGP Championship en het is voor de dertiende keer na elkaar dat in Valencia de finale van het seizoen plaatsvindt.

Record voor Marc Marquez

Op 12 oktober, in het Japanse Motegi, verzekerde Marquez zich van zijn tweede opeenvolgende wereldkampioenschap. De rijder van Repsol Honda tracht in Valencia de dertiende zege van 2014 te behalen. Zijn huidige aantal van twaalf overwinningen is een evenaring van het recordaantal overwinningen in één jaar van Mick Doohan.

De pas 21-jarige Marquez finishte vorig seizoen als derde op de MotoGP van Valencia. Zijn teamgenoot Dani Predosa was tweede en het hoogste schavot van het podium was gereserveerd door Lorenzo, zodat de Spaanse toeschouwers konden klappen voor drie landgenoten.

Lorenzo 12 punten achterstand

Lorenzo heeft momenteel in de ranglijst twaalf punten achterstand op Rossi. Dat hij wel uit de voeten kan op het Circuit Ricardo Tormo bewees hij niet alleen vorig jaar, want ook in 2010 was hij aldaar de snelste. Het meest indrukwekkende “track record” is in handen van Pedrosa, die driemaal een GP won in Valencia en eerder twee keer zegevierde in de 250 cc klasse en ook éénmaal in de 125 cc klasse.

Rossi net niet jaar

Voor de Italiaan Rossi werd het weer een jaar van net-niet. De zesvoudig kampioen in deze klasse wacht sinds 2009 op een nieuwe titel. De rijder van Yamaha stond dit jaar twaalf keer op het podium en was twee keer de winnaar. “Voor 2015 is het mijn doel om weer kampioen te worden”, zegt Rossi. “Het werk voor komend jaar is al begonnen. Eigenlijk begon dat al vanaf de laatste test in 2013. Ik, het team en leider Silvano Galbusera hebben weer één jaar extra samenwerking achter de rug en dat gaat zich uitbetalen.”

De Italiaan verwacht dat ook komend jaar hij, Lorenzo en Marquez de blikvangers van de MotoGP zijn. “Lorenzo had aan het begin van het jaar wat problemen en is vanaf Sachsening erg sterk geweest. Dat maakt hem voor 2015 een topkandidaat. En laten we niet vergeten dat Marquez dit jaar al twaalf keer won, tien keer meer dan ik! Om volgend jaar met deze mannen af te rekenen zullen we nog wat stappen moeten maken.”

Back To Top