skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Jorge Lorenzo start van pole bij de Grand Prix van Japan

MotoGP Grand Prix van Japan. Zondagmorgen (8:00 uur NL tijd) start Jorge Lorenzo van pole position bij de Grand Prix van Japan. De Spaanse rijder van Yamaha voltooide zijn snelste kwalificatieronde in 1.43.790, een nieuw baanrecord. Valentino Rossi staat als tweede op de grid, Marc Marquez als derde.

MotoGP Japan

Voor Lorenzo was de pole position geen verrassing. Vrijdag had hij zich al de snelste getoond tijdens de eerste vrije training op de Twin Ring Motegi en deed dat nog eens dunnetjes over in de tweede. Marquez moest nog wat op gang komen in Japan. Logisch, want de regerend wereldkampioen was vorige week ongelukkig tijdens een ritje op de mountainbike. Hij brak zijn linkerhand.

Sowieso is het vooralsnog een seizoen met vallen en opstaan voor Marquez. De Spanjaard reed de vorige GP, die van Spanje, niet uit en heeft zo langzamerhand geconcludeerd dat hij prolongatie van zijn titel kan vergeten. Maar dat waren even zorgen op langere termijn, toen de situatie met zijn hand urgenter waren. “Ik heb woensdag een operatie gehad en heb mijn hand sindsdien rust gegeven”, vertelt Marquez. “De breuk heelt goed en ik hoop dit weekend zo fit mogelijk te zijn.”

Jorge Lorenzo licht geblesseerd

Ook Lorenzo houdt er hobby’s op na die soms conflicteren met zijn job. Hij hield een schouderblessure over aan het minibiken. Wie filmpjes bekijkt van volwassen mannen op dergelijke peutermotortjes, begrijpt dat het misschien niet de meest ergonomische houding is. Hij verwacht pijnvrij te kunnen rijden bij deze Grote Prijs, die hij overigens de afgelopen twee jaar won. “Om een of andere reden ga ik daar altijd goed, ook al is het een betere baan voor onze rivalen”, aldus Lorenzo.

Valentino Rossi leider klassement

Rossi is de leider in de stand om het WK. Hij heeft veertien punten meer dan Lorenzo en 79 meer dan Marquez. Er volgen dit seizoen nog vier races. Ook de ex-wereldkampioen had een ongelukje, maar zijn malheur tijdens een testrace (op een reguliere motor) had geen consequenties. “Ik had tijdens de test in Aragon een crash, maar daar heb ik, op een kleine schaafwond op mijn arm na, niets aan overgehouden”, vertelt de Italiaan.

Back To Top