skip to Main Content

Joost Luiten vijfde na eerste dag Volvo Golf Champions 2014

Golf. Joost Luiten, de enige Nederlandse deelnemer aan de Volvo Golf Champions 2014 in het Zuid-Afrikaanse Durban, heeft een veelbelovende openingsronde gerealiseerd. Luiten noteerde vijf birdies en rondde de ronde af in zeventig slagen. Daarmee staat hij op de gedeeld vijfde plaats.

Joost Luiten tevreden

Ondanks de drie bogeys kwam Luiten opgetogen van de golfcourse af. “Min twee voor de eerste ronde van het jaar!”, jubelde hij. “Het waren erg lastige omstandigheden door de harde wind die op veel holes dwars over de baan stond. Ik had echt even een paar holes nodig om er in te komen. Op de tweede 9 begon het beter te voelen en maakte ik een paar goeie birdies. Mijn spel moet natuurlijk nog wel wat scherper worden, maar met mijn score voor de eerste ronde van het jaar ben ik best tevreden.”

Zege KLM Open goed voor deelname Durban

Joost Luiten sloot 2013 af binnen de top vijftig van de wereld. Zijn deelname aan de Volvo Golf Champions 2014 dankt hij aan zijn zege op de KLM Open van vorig jaar. Alleen winnaars op de Europese tour zijn welkom in Durban. De Franse golfer Raphaël Jacquelin leidt na de eerste dag met 67 slagen, gevolgd door de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen (68) en de Noord-Ier Darren Clarke plus Victor Dubuissonats met 69 slagen.

Clarke heeft in de afgelopen maanden lastige feestdagen gehad, want hij had zichzelf opgedragen om het nieuwe jaar te beginnen met significant minder kilogram aan zijn lijf. “In de herfst bekeek ik mezelf en kon ik maar één woord uiten: vetzak! Mijn trainer in Dublin schreeuwt me de fitnessessies door en ik schreeuw dan af en toe wat terug. Het schijnt te werken”, verklaart Clarke. “Maar ik speelde het toch klaar om met Kerstmis nog een paar biertjes achterover te gieten.”

Robert-Jan Derksen stopt ermee?

Overigens heeft golfer Robert-Jan Derksen een persconferentie belegd voor vrijdagmiddag 17 januari. Insider verwachten dat Derksen verklaart te stoppen als profgolfer. Vorige week werd hij veertig jaar. De successen lachen hem niet meer toe en dat zit hem dwars. “Ik speel om te winnen en dat is al een tijd geleden”, erkende hij vorig jaar.

Wedden op Golf

Zet in op je favoriet Volvo Golf Champions 2014 en win bij 888sport. Louis Oosthuizen is na de eerste dag de favoriet met een notering van 4,50. Duboisson volgt met 10,00 en Jacquelin noteert 11,00. Weet Joost Luiten te verrassen en pakt hij de winst in Durban? Je pakt 11,00 bij een goede voorspelling!
Back To Top