Joost Luiten aast op topnotering bij Volvo Golf Champions in Durban

Golf – Volvo Golf Champions 2014. Joost Luiten neemt van donderdag tot en met zondag 12 januari 2014 deel aan het golftoernooi Volvo Golf Champions in Zuid-Afrika. Slechts 36 spelers verschijnen aan de start in Durban. Het eliteclubje bestaat uit 31 man die vorig jaar een Europees toernooi hebben gewonnen, alsook vijf voormalige Volvo-winnaars of mannen die minstens tien Europese zeges op hun naam hebben staan.

Weinig deelnemers Volvo Golf Champions

Het golftoernooi wordt voor de vierde keer georganiseerd. Het totale prijzengeld bedraagt vier miljoen dollar en dat is de helft meer dan in 2013. Ook worden er punten uitgedeeld voor de kwalificatielijst voor de Ryder Cup.

Vanwege het geringe deelnemersveld, mag iedereen alle vier dagen uitspelen. Er is dus geen “cut”. De par is 72. De baan ligt naast de zee, maar het is geen typische linksbaan waar de wind buldert en long hitters aan hun trekken komen. De course in Durban appelleert eerder aan de talenten van shotmakers, die uit de voeten kunnen op heuvelige parkbanen.

Charl Schwartzel favoriet

In 2012 deed Luiten voor het eerst mee aan de Volvo Golf Champions. Destijds werd hij gedeeld 26e. Vorig jaar won Louis Oosthuizen met een score van zestien onder par. Dat was één slag minder dan runner up Scott Jamieson.

Dit jaar is een andere Zuid-AFrikaan de favoriet, namelijk Charl Schwartzel. Hij heeft de gewoonte zijn beste spel te bewaren voor golftoernooien in zijn thuisland. In december 2012 prolongeerde hij bijvoorbeeld de titel van het Alfred Dunhill Championship. Daarnaast werd hij bij het SA Open Championship vierde en bij de Nedbank Golf Challenge zesde.

Louis Oosthuizen kan niet zonder pijn spelen

Voor Louis Oosthuizen is het vooral belangrijk dat hij pijnvrij kan spelen. De Volvo Golf Champions titelverdediger moest vorig jaar diverse toernooien laten schieten vanwege een blessure in zijn onderrug. “In oktober vorig jaar heb ik injecties gekregen. Dat heeft me zeker geholpen. Geheel zonder pijn kan ik echter nog niet spelen”, legt hij uit. “Ik heb minder kunnen trainen dan normaal en ik slik ontstekingsremmers”.

De Deen Thomas Bjorn won vorige maand de Nedbank Challenge. Het was zijn vijftiende Europese toernooiwinst. In de editie van de Volvo Golf Challenge van 2013 werd hij negende. Met zijn vaardige short-spel zit er een nog hogere positie in.

Wedden op Golf

Wedden? Zet eens in op golf en pak een mooie winst bij 888sport. Een overwinning van Schwartzel noteert 4,00, van Bjorn 10,00, Donaldson 12,00 en Joost Luiten levert je maar liefst 19,00 op! Voor iedere ingezette euro krijg je het vetgedrukte bedrag terug.
Advertorial

888sport