skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Joost luiten stijgt op US PGA Championship naar negende plaats

Golf, US PGA Championship. Joost Luiten staat halverwege het vierde major van het jaar op de gedeeld negende plaats. De golfer uit Bleiswijk voltooide zijn tweede omloop in 69 slagen en staat op vijf onder par.

Rory McIlory blijft aan de leiding

Rory McIlroy maakt zijn favorietenrol vooralsnog waar en staat eerste in de ranglijst. De Noord-Ier, die de vorige twee toernooien waar hij aan deelnam won, leidt met negen onder par. Jason Day en Jim Furyk volgen op acht onder par, terwijl Ryan Palmer en Rickie Fowler zeven onder par noteren.

Joost Luiten stijgt op US PGA

Luiten ging vrijdag van start op de tiende hole, oftewel op de back-nine. Na de eerste negen holes stond hij op twee onder par voor de dag. Hij sloeg een bogey maar compenseerde dat met drie birdies. Op de front nine vereffende hij twee bogeys met twee birdies.

De Bleiswijker is geen krachtpatser bij de afslag. Zijn “driving distance” ligt vaak onder het gemiddelde van het gehele veld en dat is ook op het US PGA het geval. Nauwkeurigheid is belangrijker dan ver slaan, al is de combinatie van beide natuurlijk nog beter. Vrijdag kwam hij bij 71% van de holes meteen op de fairway terecht, versus het gemiddelde van 65,6%.

McIlroy heeft opmerkelijk genoeg zijn carrière weer op de rails gekregen nadat hij de verloving met de tennisster Caroline Wozniacki verbrak. Hij raakt de bal bij de tee-off wel met een enorme rotvaart en heeft een van de grootste driving distances in de golfsport. Ook bij McIlroy kwam de bal op 71% van de holes op direct op de fairway.

Jason Day scoort hoog op green in regulations

Jason Day blonk vrijdag uit in dat andere onderdeel van het golfen: de bal vanaf de fairway op de green krijgen. Zijn score voor “greens in regulation” was 80%, ruim hoger dan het gemiddelde van 58%. Het geeft aan dat Day op 80% van de holes de bal snel genoeg op de green krijgt, om de bal te putten om minstens een par te behalen.

Wedden op US PGA Championship golf

Bookmaker William Hill zet 2,20 op een eindzege van McIlroy, gevolgd door Jason Day met een notering van 7,00.
Back To Top