Ga naar hoofdinhoud

Golf: Joost Luiten opent slotdag The Players Championship als 31e

Joost Luiten – Players Championship 2015 – golf. Joost Luiten bezet na drie van de vier ronden van The Players Championship de gedeeld 31e plaats. De enige Nederlandse deelnemer op de course van TPC Sawgrass werkte zaterdag zijn omloop af in 31 slagen (één onder par) en verbeterde zijn score daarmee tot vier onder par. Chris Kirk is koploper met tien onder par.

Joost Luiten – Players Championship golf

Tijdens zijn voorlaatste omloop voerde Joost Luiten het aantal birdies flink op. Donderdag en vrijdag sloeg hij o het Players Championship vier birdies per dag, zaterdag zette hij de teller op zeven. Toch leverde dat dus geen scherpere totaalscore op. Vier bogeys en een pijnlijke dubbele bogey op de derde hole zorgden ervoor dat Luiten met een chagrijnig gemoed de deuren van het clubhuis opende.

“Ik maakte wederom twee drie-putts uit het niets en een dubbel bogey op par drie”, vat de Bleiswijker samen. “Naast de zeven birdies en de double maakte ik ook vier bogeys. Zit je toch weer met een klotegevoel in het clubhuis.”

Kwetsbaarheid in het putten

Ook de onderliggende statistieken van Luitens prestaties wijzen uit dat zijn kwetsbaarheid momenteel ligt in het putten. Elke dag vindt hij op meer holes direct de fairway en zaterdag lukte dat zelfs bij twaalf van de veertien par drie-holes. Ook de score qua greens in regulation stijgt gestaag en bedroeg zaterdag vijftien van de achttien. Wat deze twee kengetallen betreft staat hij respectievelijk vierde en eerste.

Putten is een ander verhaal. Joost Luiten had in de eerste omloop drie slagen meer nodig om te putten dan het gemiddelde van de rest van het veld. Zo dramatisch was het de daaropvolgende omlopen niet, maar een score van min twee is ook niet florissant. Op dit onderdeel is hij slechts de nummer 72 van de spelers die de cut hebben overleefd.

Een stuk of zestien golfers hebben nog een reële kans op de eindzege in Florida. Zij staan op drie slagen of minder van Kirk. Juist op zo’n slotdag, als de marges piepklein zijn, komt het aan op ervaring, stalen zenuwen en zelfverzekerdheid. De Noord-Ier Rory McIlroy beschikt in overvloed over die eigenschappen. Hij staat echter op zes onder par en moet dus wel heel veel golfers passeren om nog het Players Championship te winnen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top