Ga naar hoofdinhoud

Joost Luiten op Dubai Desert Classic 2015 na eerste dag gedeeld 20e

UPDATE. Joost Luiten begint vandaag om 08.15 uur aan zijn tweede dag op de Dubai Desert Classic 2015. Gisteren voltooide Luiten de eerste ronde in 68 slagen (4 onder par) en de Bleiswijker staat momenteel gedeeld twintigste. Bernd Wiesberger gaat aan de leiding.

Golf – Dubai Desert Classic 2015 – Joost Luiten. Het golftoernooi Dubai Desert Classic vindt van donderdag 29 januari tot en met zondag 1 februari plaats op de Emirates Golf Club in Dubai. Joost Luiten speelt in Dubai zijn eerste toernooi van het jaar en de Bleiswijker hoopt minstens in de top tien te eindigen.

Joost Luiten – Golf – Dubai Desert Classic 2015

De golfers spelen op de Dubai Desert Classic, het afsluitende, derde deel van de Desert Swing, op The Majlis Course. De baan werd geopend in 1988 en is met uitzondering van de jaren 1999 en 2000 telkens de locatie geweest voor dit golftoernooi.

De par ligt op 72 en bij de “front nine” zit het venijn in de staart met drie par vier holes op de zesde, achtste en negende. Op de “back nine” zullen er vermoedelijk meer birdies vallen, want de tiende, dertiende en achttiende hole zijn par fives. Bij tien holes kan de bal in het water verdwijnen en bovendien kan de wind op deze woestijncourse een rol spelen.

Nieuwe caddy Joost Luiten

Joost Luiten verschijnt fris in het hoofd in Dubai, na een vrij lange break waarin hij welbewust geen golfclub of balletje in zijn directe omgeving duldde. Hij is vorige week al gearriveerd zodat hij eventuele roestigheid en gebrek aan ritme uit zijn slagen te halen. Bovendien gaf het hem de gelegenheid om zijn band met zijn nieuwe caddy Janni Basson aan te halen. De Zuid-Afrikaan was tot voor kort de steun en toeverlaat van de afgezwaaide Robert-Jan Derksen.

Vorig jaar won de nummer dertig van de golf wereldranglijst één toernooi (Wales), werd hij driemaal derde en belandde hij in totaal negen keer in de top tien. Vier keer wilde het tijdens de eerste twee speeldagen niet lukte en moest hij na de “cut” inrukken. Op de Dubai Desert Classic 2014 werd Joost Luiten 23e.

Luiten gaat voor top 10 Dubai Desert Classic 2015

Het was niet voor het eerst dat Luiten niet kon schitteren in Dubai. “Ik heb hier nog geen geweldige resultaten behaald. In vijf optredens is een 22e of 23e plek volgens mij mijn beste resultaat, maar dat zegt me niet zoveel. Net als elk toernooi sta ik donderdag aan de start met als doel zondag in contention te zijn, en als dat niet lukt dat ik dan voor de top tien ga.”

Joost Luiten krijgt donderdag om 12:35 uur Bernd Wiesberger en Marcel Siem met zich mee als flightgenoten. Vrijdag staat hij aan de tee off om 8:15 uur.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top