Joost Luiten op DP World Tour Golf in Dubai: Rory McIlroy favoriet

Golf – DP World Tour in Dubai 2013. Van donderdag 14 tot zondag 17 november spelen de beste golfers ter wereld het laatste grote toernooi van het jaar, de DP World Tour in Dubai. Joost Luiten wordt na het sterkste jaar uit zijn loopbaan beloond met een startplek.

Rory McIlroy titelverdediger Dubai

Zestig golfers mogen afslaan in Dubai. De DP World Tour Golf vond voor het eerst plaats in 2009, toen de Race to Dubai werd ingevoerd. Gedurende het hele jaar moeten golfers genoeg punten en prijzengeld verdienen om aan de start te mogen staan. De prijzenpot is gevuld met acht miljoen Amerikaanse dollar. Vorig jaar won de Noord-Ier Rory McIllroy.

Het wonderkind is sinds de val van Tiger Woods uitgegroeid tot het nieuwe uithangbord van de golfsport. Het jaar 2013 was echter niet van het niveau als de voorgaande jaren. McIlroy stopte wellicht teveel energie in zijn relatie met toptennisser Caroline Wozniacki en is daarnaast betrokken bij twee rechtszaken met voormalige sponsoren.

Kopzorgen McIlroy oorzaak daling ranglijst

“Natuurlijk laat ik mijn advocaten die zaken regelen”, zegt McIllroy. “Maar toch eet het te veel op van mijn concentratie en gemoedsrust. Dit jaar heb ik meer juridische kantoren gezien dan ik in mijn hele leven behoefte aan zal hebben. Een golfer moet mentaal onverstoorbaar zijn. Ik geef toe dat ik te maken heb met te veel afleidingen.” Het gevolg is dat hij is afgezakt naar plek zes op de wereldranglijst, terwijl hij het jaar begon als koploper.

Joost Luiten hersteld

Joost Luiten is voor de DP World Tour Golf in Dubai net op tijd hersteld van een schouderblessure. Vorige week toonde hij op het Turkish Open dat hij, mits pijnvrij, de potentie heeft om flitsende rondes neer te zetten. Op de derde speeldag was hij de op twee na beste speler. “Natuurlijk moet ik nu nog wel een beetje voorzichtig zijn dat ik de schouder niet gelijk weer overbelast, want dat was het eigenlijk: overbelasting. Het is nu zaak om heel efficiënt te trainen”, weet de man uit Bleiswijk. “De beste spelers van Europa komen hier in actie en qua prijzengeld is het ook één van de grootste toernooien. Er zijn tevens de meeste wereldranglijstpunten te verdienen. Op alle rankings doe je – mits je een beetje ver komt – goede zaken.”

Wedden op Golf

Wedden? De World Tour Golf in Dubai vindt plaats op de Jumeirah Golf Estates, Earth Course en de par ligt op 72. Bij Unibet zijn dit de favorieten: McIlroy met een noteringen van 7,50, Justin Rose 8,50 en Stenson met 11,00. Een overwinning in Dubai van Joost Luiten levert je maar liefst 61,00 op. Voor iedere ingezette euro krijg je het vetgedrukte bedrag terug.
Advertorial

Unibet