Ga naar hoofdinhoud

MotoGP Japan: zware druk op Marc Marquez

MotoGP Japan. Marc Marquez kan vanmiddag in Japan al vroegtijdig de MotoGP wereldtitel van 2014 veiligstellen. Met nog zo’n vier Grand Prix weekenden voor de boeg dit seizoen (Motegi, Philip Island, Sepang en Valencia) gaat Marc Marquez aan de leiding in het klassement van het WK.

Marc Marquez heeft 292 punten en wordt gevolgd door Repsol Honda teamgenoot Dani Pedrosa met 217 punten. Rossi en Jorge Lorenzo volgen op plek drie en vier en doen ook nog mee om het wereldkampioenschap.

MotoGP Japan – zware druk op Marc Marquez

De drie achtervolgende coureurs hebben momenteel minder dan 100 punten achterstand. Als Marquez vandaag 75 of meer punten voorsprong op z’n drie achtervolgers weet te houden dan is de Repsol Honda coureur niet meer te achterhalen en kroont hij zich in Japan voor de tweede achtereenvolgende keer tot MotoGP wereldkampioen.

Concentratie

Anderhalve week geleden in Aragon liet de Spanjaard de kans liggen uit te lopen op de rest. Marquez reed te lang rond op z’n slicks en ging in de regen onderuit. In Japan zal hij zijn concentratie nodig hebben om de Grand Prix goed te rijden en z’n tweede opeenvolgende wereldtitel te veilig te stellen.

Over de race waarin hij onderuit ging zei de huidig wereldkampioen: “In Aragon was het een moeilijke situatie en hebben we een waardevolle les geleerd. We hebben geluk gehad dat de rivalen niet zijn ingelopen. Het is me duidelijk dat ik zondag de eerste kans heb om de wereldtitel te pakken, maar ik wil hier nog niet teveel aan denken.”

Marc Marquez heeft zenuwen in Japan niet onder controle

Voor Marc Marquez is afgelopen vrijdag de eerste dag van de MotoGP Japan niet geheel vlekkeloos verlopen. In de beginfase van de eerste vrije training kwam hij ten val en sloot de eerste dag af met de zesde rondetijd. Marquez sprak zich met vertrouwen uit over de echte race van vandaag: “Ik voel me nog niet heel erg comfortabel op het circuit maar het is pas vrijdag, we hebben nog een aantal trainingen.” De snelste tijd werd vrijdag gereden door Andrea Dovizioso.

Het circuit

Het Twin Ring Motegi circuit ligt zeer fraai in de bergen van het Japanse Kanto district. De baan werd in 1997 gebouwd door Honda en was in eerste instantie alleen gebouwd om te gebruiken als testcircuit.

Het circuit bestaat uit twee aparte circuits, vandaar ook de naam Twing Ring. Motegi is een zogenoemd stop & go circuit en bestaat uit rechte stukken die met tweede versnellingsbochten aan elkaar zitten. Op het circuit van Motegi wordt sinds 1999 officieel gereden, dat jaar was Kenny Roberts Jr. voor Suzuki de winnaar.

Specificaties circuit Motegi

Locatie: Motegi
Pole positie: Links
Lengte: 4,801 km
Breedte: 12-15 m
Rechterbochten: 8
Linkerbochten: 6
Langste rechte stuk: 762 m

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top