skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

MotoGP: Rossi en Lorenzo verwachten weinig van Grand Prix of the Americas

MotoGP – Grand Prix Americas 2016. Zondag 10 april om 21:00 uur wordt de Grand Prix of the Americas verreden, de derde grote prijs van het jaar 2016. Marc Marquez gaat aan kop in de stand voor het wereldkampioenschap. Yamaha-rijders Valentino Rossi (tweede) en Jorge Lorenzo (vierde) verwachten dat Marquez uit zal lopen.

GP of the Americas MotoGP

Inmiddels zijn de races van Qatar en Argentinië achter de rug. Marc Marquez stond tweemaal op het podium (derde en eerste) en pakte daarmee 41 punten voor de ranglijst. Veteraan Valentino Rossi volgt met 33 punten en Dani Pedrosa heeft ook alweer zijn vertrouwde plek in de top van het WK gevonden (27 punten). Jorge Lorenzo won de eerste MotoGP race van het jaar maar viel vervolgens uit in Argentinië.

Jorge Lorenzo naar Ducati?

Rossi en Lorenzo van Movistar Yamaha bewaren slechte herinneringen aan het circuit te Austin, Texas. In de afgelopen drie jaar kwam het duo nooit verder dan eenmaal een derde plek voor elk. Met die magere prestaties in het achterhoofd, tempert Lorenzo zijn verwachtingen. “We moeten de baan zo snel mogelijk zien te begrijpen. We zullen zien hoe het gaat gedurende het weekend”, zegt hij afwachtend.

Overigens lijkt Jorge Lorenzo over te willen stappen naar team Ducati. Naar het schijnt vindt hij dat het team te veel is ingericht naar de smaak van Valentino Rossi. De Spanjaard was in de afgelopen jaren succesvoller dan de Italiaan, dus het steekt hem wellicht dat hij niet als de vedette wordt gezien.

Acceleratie probleem Marc Marquez

Tweevoudig wereldkampioen Marc Marquez heeft ook zijn bedenkingen over het circuit. “Het gevoel met de motor is nu ook heel goed maar hier op dit circuit gaat het name om de acceleratie”, begint de Spanjaard. “En dat is nu momenteel net het gebied waarop we het meeste verliezen.” Maar zijn enorme affiniteit met dit circuit zal hem ten dienste komen. Hij won de vorige drie edities van de GP of the Americas en pakte ook telkens de pole.

Sowieso houdt Marquez wel van racen in de VS, want hij won alle zeven keren dat hij op Amerikaans grondgebied een GP reed. Ook boekte hij hier in Austin in 2013 een record, door op 20-jarige leeftijd (en 63 dagen) zijn eerste MotoGP ooit te winnen. Daarmee is hij de jongste GP-winnaar ooit.

Back To Top