Ga naar hoofdinhoud

Golf The Barclays Open: Bo Van Pelt leidt, Rory McIllroy faalt

Golf, The Barclays Open. Na de eerste dag van het Barclays Open in New Jersey(VS) staat de Amerikaan Bo Van Pelt bovenaan de ranglijst. Rory McIllroy kon het na een zeer succesvolle periode niet opbrengen om op dit relatief kleine toernooi zijn beste spel te vertonen en staat gedeeld 102e.

Bo Van Belt leidt klassement The Barclays

Van Pelt voert het veld aan met 65 slagen, oftewel zes onder par. Liefst acht golfers volgen op vijf onder par, waaronder Hunter Mahan, Jim Furyk en de Zuid-Afrikaan Brendon de Jonge.

Rory McIlroy beleefd zwakke dag

McIllroy had voor zijn eerste omloop 74 slagen (drie boven par). Beleeft hij vrijdag wederom zo`n zwakke dag, dan kan hij zijn golfclubs inpakken en de course op Ridgewood Country Club verlaten. De Noord-Ier verwacht echter dat hij zichzelf nog kan herpakken.

Sinds hij het PGA Championship won, het vierde major van het jaar, heeft hij persverplichtingen afgelopen en feestjes bezocht. Dat ging ten koste van zijn trainingsarbeid. “Straks ga ik wat eten en daarna ga ik terug naar de banen om wat achterstallig trainingswerk verrichten”, zei hij vlak na zijn eerste ronde. “Het weekend missen is geen optie.”

Op het Schotse Open midden juli noteerde McIllroy op de tweede speeldag een omloop van 78 slagen. Sindsdien klikte er iets bij `s werelds beste golfer en rondde hij veertien speelrondes (op diverse toernooien) af onder par. Van die ronden kwam er slechts één uit boven de 70 slagen. “Het was onvermijdelijk dat dit ging gebeuren na zulke geweldige weken”, weet ook McIllroy.

Bo Van belt voortvarend van start

Van Pelt ging van start aan het Barclays Open met drie birdies achtereen. Vervolgens sloeg hij twaalf parren op rij en leverde hij een eindsprintje met een eagle op hole zestien en een laatste birdie op hole zeventien. De Amerikaan deed dit jaar aan 23 evenementen mee en eindigde slechts één keer in de top tien.

De kans lijkt dus groot dat Van Pelt gaandeweg het Barclays Open gaat zakken op de ranglijst. Maar wat hoop biedt voor de golfer is dat hij op alle onderdelen van het spel goede statistieken scoorde. Zijn score voor greens in regulations is 83%, versus het gemiddelde van 66,7% en het putten ging ook uitstekend, want zijn score voor strokes gained putting is 1,76.

Wedden op Golf The Barclays Open

Dit zijn volgens bookmaker William Hill de grootste kandidaten:

  • Jim Furyk 8,00
  • Adam Scott 11,00
  • Justin Rose 11,00
  • Hunter Mahan 13,00

Rory McIlroy is gezakt, William Hill verwacht niet echt meer dat hij The Barclays wint, op hem staat een notering van 34,00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top