Ga naar hoofdinhoud

Golf BMW Championship: Joost Luiten stijgt naar plek veertien

Golf, BMW Championship in Surrey, Engeland. Golfer Joost Luiten is op de tweede dag van het BMW Championship gestegen van plek 22 naar veertien. De Bleiswijker deed het nochtans iets slechter dan op de openingsdag met een omloop van 72 ronden, terwijl hij donderdag klaar was na 71 slagen.

Thoms Bjon aan de leiding

Thoms Bjorn staat nog steeds bovenaan. De Deen schitterde op de eerste dag met een evenaring van het record op de banen van Virginia Water. Het bleek onmogelijk om die hoge standaard een vervolg te geven. De Deen had noteerde maar liefst tien meer slagen ten opzichte van donderdag: 72. Met een totaal van 134 moet hij de eerste plaats delen met Shane Lowry. Nummer drie is Rafa Cabrera-Bello, die vier slagen meer achter zijn naam heeft staan.

Luke Donald beste omloop

De beste omloop van de dag werd geleverd door de Engelsman Luke Donald, te weten 67 slagen. Simon Thornton mag ook niet klagen over zijn ronde van 68 slagen. Wellicht kan Luiten zich zaterdag scharen onder de golfers met een omloop van onder de 70 slagen op de scorekaart.

Vrijdag kwam Luiten tot vier birdies en drie bogeys. Na de openingsdag klaagde hij over de wind, die het lastig maakte om de ultieme nauwkeurigheid te bereiken. “Met de lastige pinposities van vandaag denk ik min één voor de ronde best aardig is geweest. Eens kijken wat het weekend in petto heeft”, sprak hij vrijdagavond.

Het zijn lastige, technische holes op de banen te Surrey. Luiten heeft op eerdere toernooien aangetoond snel te kunnen leren. In elk geval verbeterde hij zichzelf op de tweede dag al wat betreft het zo direct bereken van de fairway na de aflag. Donderdag lukte dat bij acht courses, vrijdag bij elf. Wat betreft “greens in regulation putts”, een maatstaf voor de kwaliteit van het putten, verbeterde Luiten zich van zeventien naar achttien.

Robert-Jan Derksen haalt cut

Ook Robert-Jan Derksen en Daan Huizing haalden de cut en mogen dus op zaterdag terugkeren. Derksen had een terugslag van 70 naar een omloop van 76 slagen, waardoor hij 42 plaatsen verspeelde en nu gedeeld 64e staat. Huizing zakte weg van 72 naar 74 slagen en staat even hoog als Derksen. Hadden ze één slag meer verbruikt, dan hadden ze de cut niet overleefd.

 

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top