Ga naar hoofdinhoud

Gokken op voetbal: Algeheel verbod KNVB voor voetballers

Gokken op voetbal – KNVB. De KNVB wil een algeheel gokverbod voor voetballers en ook, uiteraard, scheidsrechters. Dat heeft Gijs de Jong, manager competitiezaken betaald voetbal van de KNVB, gisteren bekendgemaakt.

“We zijn momenteel een reglementair verbod op gokken aan het opstellen voor alle wedstrijden”, aldus De Jong. De KNVB wil voorkomen dat wedstrijden beïnvloed worden omdat spelers gokken op voetbalwedstrijden; het zogenaamde ‘matchfixing’. Tot op heden gold alleen een verbod op het gokken op eigen voetbalwedstrijden.

Wedden op voetbal is al jarenlang onderwerp van discussie. In 2007 publiceerde Elsevier een stuk waarin Robert Maaskant (MVV) zei dat illegaal gokken op wedstrijden door voetballers aan de orde van de dag is.

Maaskant betrapte zelfs spelers die gokten op wedstrijden bij illegale organisaties. Met name ADO Den Haag kwam een aantal jaren negatief in het nieuws in verband met illegale gokpraktijken.

Dat wedden op voetbal populair is en er veel mee verdiend kan worden, daar is niets mis mee. Online wedden op voetbal bij gerenommeerde bookmakers als Unibet, Bwin of 888Sport e.d. is legaal en er wordt veelvuldig ingezet. Maar zodra voetballers (veel) geld inzetten op hun eigen wedstrijden en geneigd zijn de wedstrijd zo te laten eindigen voor persoonlijk gewin, dan gaat er natuurlijk iets gruwelijk mis.

De KNVB wil daarom meer maatregelen nemen om ‘matchfixing’, het illegaal beïnvloeden van wedstrijden, te voorkomen. De KNVB kijkt nadrukkelijk ook naar de amateurtak bij de aanpak van matchfixing.

De Jong: “Ik schrok weer toen ik hoorde dat in de wereldwijde gokmarkt 500 miljard euro omgaat. Dat toont aan dat het heel lucratief kan zijn om op wedstrijden te gokken.”

En lucratief is wedden op voetbal inderdaad. Maar dan wel legaal. Iedere week zijn er talloze sportweddenschappen online bij bookmakers mogelijk. Niet alleen op voetbal dus, maar ook op tennis, hockey, boksen, formule 1 etcetera. Op onze ‘wed account’ pagina meer over een een veilig en betrouwbaar wed account.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top