Glory 60 kickboksen: Jimmy Vienot – Cedric Doumbe

Bij het kickboksgala Glory 60 in Lyon zou deze zaterdag het hoofdgevecht aanvankelijk bestaan uit Doumbe tegen Harut Grigorian. De inzet zou dan de wereldtitel lichtgewicht van Glory zijn. Grigorian pakte die titel door in februari van dit jaar Murthel Groenhart te overmeesteren. Helaas moest de Armeense kampioen afzeggen vanwege buikgriep.

Nu krijgt Vienot dus een kans om voor een groot publiek zijn kunsten te vertonen. Hij was sowieso al opgenomen op de fight card voor Glory 60 en was dus al specifiek in training om op deze zaterdag in actie te komen. Maar nu kan er dus geen sprake meer zijn van een titelgevecht. De bout gaat over drie ronden.

Glory: Cédric Doumbé verdedigt titel

Fransman Doumbe geeft zichzelf de bijnaam The Best. Is hij dat ook? Hij is dus in elk geval niet de titelhouder en hij staat tweede op de rangking qua lichtgewichten bij Glory. Zijn totale record is 69 zeges, zes nederlagen en eenmaal onbeslist. Hij wist 40 keer bij zijn tegenstander de lichten uit te slaan: knock out. Zijn lengte is 177 centimeter, zijn gewicht 77 kilogram. De 26-jarige vechtjas is geboren in Kameroen en heeft bij Glory kickboxin zeven van zijn tien gevechten gewonnen.

Per minuut deelt hij 9 klappen uit en daar staan in dezelfde tijdspanne 6 ontvangen klappen tegenover. Het verschil is dus positief: drie. De nauwkeurigheid van zijn pogingen om de ander te pijnigen komt op net onder de helft uit, op 47,5 procent.

Statistieken Jimmy Vienot

Ook Vienot vecht onder de driekleur van Frankrijk. Zijn totale statistieken zijn 61 zeges, 15 nederlagen en 33 uitgedeelde KO’s. Bij Glory heeft hij zijn eerste twee partijen verloren, nu komt de derde kans.

Die matige start komt ook tot uiting in de strike statistieken. Vienot heeft 8,3 klappen per minuut uitgedeeld en moest er 9,8 incasseren, oftewel een negatief verschil van 1,5. Van zijn pogingen om de tegenstander te raken was 47,6 procent succesvol.

Voorspellingen Glory 60

De 22-jarige Vienot is nu zeven partijen op rij zonder overwinning en is duidelijk de underdog. Mocht hij toch zegevieren, dan mag hij vervolgens later tegen Grigorian opgaan voor de titel.

Wedden op kickboksen? Er moet heel wat gebeuren wil Vienot winnen. Gokken op een zege voor deze nieuwe tegenstander levert je 6.00 x je inleg op bij een juiste voorspelling. Doumbe is favoriet @1.10.