Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Gerard de Rooy gaat Dakar Rally 2016 winnen: vandaag etappe 12

Dakar Rally 2016 – etappe 12. Gerard de Rooy is op weg naar zijn tweede overwinning ooit in de Dakar Rally. Stéphane Peterhansel ruikt zijn twaalfde.

Dakar Rally 2016 – etappe 12

Een test van het uithoudingsvermogen van de coureurs vandaag. Want de twaalfde etappe van deze Dakar Rally is de langste van allemaal met ruim 900 kilometer tussen San Juan en Villa Carlos Paz. De truckers hebben een iets kortere route. Dat komt doordat het bergachtige terrein soms wel heel smal te begaan is. Een uitdaging voor de auto’s, quads en motoren.

Eduard Nikolaev wint, Gerard de Rooy koploper

Bij de trucks kwam gisteren koploper Gerard de Rooy als zesde over de finish. Een ingecalculeerde etappe, want De Rooy had al aangegeven weinig risico te willen nemen, vanwege zijn riante voorsprong in het Dakar klassement. Hij kwam op 14 minuten binnen van de Kamaz van Eduard Nikolaev. Peter Versluis kwam als tweede over de streep en Ton van Genugten als derde, beiden met ruim 5 minuten achterstand.

In het algemeen klassement heeft Gerard de Rooy een riante voorsprong van 1 uur en 9 minuten op een andere Kamaz, namelijk Ayrat Mardeev. De Argentijn Federico Villagra volgt op 1 uur 45 minuten.

Stéphane Peterhansel houdt leiding bij auto’s

Bij de auto’s heeft elfvoudig Dakar-winnaar Stéphane Peterhansel ook een grote voorsprong op de nummer twee. Die nummer twee, Nasser Al-Attiyah, won gisteren wel zijn tweede etappe, maar Peterhansel kwam op 8 minuten binnen. Daardoor is het gat nu bijna 52 minuten in het voordeel van de Fransman. Erik van Loon is de beste Nederlander in het Dakar auto-klassement met een dertiende plaats.

Bij de motoren won KTM-rijder Antoine Méo de etappe van gisteren. Hij hield een nipte voorsprong van 18 seconden op zijn teamgenoot Toby Price. Diezelfde Price bouwde wel zijn voorsprong in het algemeen klassement uit. Hij heeft ruim 35 minuten op Stefan Svitko.

Back To Top