skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Etappe 10 Vuelta 2016: Gesink grijpt net naast zege bij de Lagos de Covadonga

Etappe 10 Vuelta 2016. Robert Gesink is als tweede geëindigd in de loodzware tiende etappe van de Vuelta a España.

Op de slotklim moest hij Nairo Quintana voor laten gaan, die de rit ook won. Chris Froome werd derde achter Gesink. Quintana nam met zijn etappezege ook weer de leiding in het klassement, na de rode trui een dag te hebben afgestaan aan de Spanjaard David de la Cruz. Vandaag heeft de Vuelta een rustdag.

Valpartijen Etappe 10

De tiende etappe ging van start in Lugones, een plaatsje dat tussen Oviedo en Gijón ligt. Van daaruit ging de rit door het vlakste deel van Asturias en er vonden een aantal va;partijen plaats. Vervolgens werd via de kust naar de Sueve gereden, die de opmaat waren voor de buitencategorie eindklim naar de gletsjermeren van Covadonga.

Nog voor de slotklim was een groepje van zestien renners weggereden bij het peloton, met daarin ook Gesink. Aangekomen bij het begin van de klim, had het groepje al 2:40 minuten voorsprong. Op zo’n acht kilometer voor de finish, ging Gesink alleen weg en het leek erop dat geen van de renners uit het favorietengroepje mee kon. Froome moest zich zelfs laten terugvallen.

Alberto Contador zet achtervolging in

Alberto Contador deed een poging en hij kreeg Quintana mee. Samen reden ze het gat een aardig stuk dicht. Contador hield het tempo niet vol, en Quintana ging alleen verder en passeerde Gesink op zo’n twee kilometer van de meet om vervolgens de rit te winnen. Froome had zich inmiddels hersteld en haakte als enige aan bij Gesink. De Nederlander van LottoNL-Jumbo kwam uiteindelijk –met Froome in zijn kielzog– 24 seconden na Quintana over de streep. Froome had één seconde meer nodig en blijft derde in het algemeen klassement.

Tweede plaats voor Gesink

Gesink was blij met zijn tweede plaats. Bij aanvang van de Vuelta stond hij slecht voorbereid aan de start vanwege zijn eerdere hersenschudding “Dit was een super mooie dag, het is balen dat er dan net een renner sneller is, maar dit geeft wel een goed gevoel”, zei Robert Gesink op de website van LottoNL-Jumbo. “Natuurlijk geldt wie er als eerste boven is en niet wie het snelst begint, daarom ben ik meteen op mijn eigen tempo naar boven gereden en ik merkte snel dat ik de anderen kon lossen.” Gesink maakte een sprong van elf plaatsen in het algemeen klassement waarin hij nu 48ste staat, op +35:20 van Quintana.

Quintana rode trui

Quintana rijdt dus opnieuw in de rode trui, gevolgd door Alejandro Valverde op +0:57. Froome staat derde op +0:58. De puntentrui is met 65 punten in bezit van Valverde Gianni Meersman staat tweede met 60 punten, gevolgd door Luís León Sánchez die er 53 heeft. De bergtrui zit nog om de schouders van Oscar Freile die 20 punten heeft, een punt meer dan Thomas de Gendt en Alexandre Geniez, die respectievelijk tweede en derde staan.

Vandaag is er een rustdag in de Vuelta. Het peloton blijft in Asturias en zal morgen starten vanuit het mooie kustplaatsje Colunga – waar de voetstappen van dinosaurussen aan de kust te zien zijn – bij het Jurasische Museum. Er wordt koers gezet naar Cantabrië waar de rit zal finishen op de Pena Cabarga, iets onder de hoofdstad Santander.

Wedden op Vuelta 2016

Nairo Quintana is nu de favoriet om de Vuelta a España 2016 te winnen. De Colombiaan van Movistar noteert 1,52 voor de eindzege bij 888sport. Chris Froome, die gisteren opnieuw enorme veerkracht toonde, noteert 3,25 voor het winnen van de Vuelta. De afstand tot de kansen van de andere renners zijn groot volgens 888sport. Alejandro Valverde noteert 17,00 voor de eindzege, Contador 18,00 en Esteban Chaves zelfs 31,00. Ondanks zijn mooie prestatie gisteren, zijn de kansen van Gesink minimaal met ruim een half uur achterstand op Quintana.

Back To Top