Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

EK Volleybal vrouwen 2015: Oranje verslaat Slovenië met 3-0

EK Volleybal vrouwen 2015. Zaterdag is de Nederlandse damesploeg het EK volleybal goed beginnen. In Apeldoorn werd Slovenië opgerold met 3-0. Zondag om 15:30 wacht in de tweede speelronde van de groepsfase Polen.

EK Volleybal vrouwen 2015

Het Europees Kampioenschap is zaterdag geopend verklaard. Vier steden in Nederland en België fungeren als locatie, waarbij de vier groepen elk één speelstad hanteren. Voor Nederland is Apeldoorn in de groepsfase de thuishaven. Slovenië is de zwakke broeder in groep A, zoveel werd in de eerste match wel duidelijk. Oranje had geen kind aan de Sloveense dames: 25-12, 25-14, 25-22.

Nederland – Slowakije 3-0

In de beginfase was het aftasten geblazen voor de damesploeg. De speelsters van Slovenië zijn weliswaar relatief klein, maar verdedigen driftig als een mierenkolonie. Oranje was ook nog wat afwachtend in het afmaken van rallys. Gaandeweg werd het geloof in eigen kunnen groter en werd er sneller een beslissende mep uitgedeeld. Ook was het Nederlandse blok van Robin de Kruijf en Quinta Steenbergen oppermachtig

De hal Omnisport te Apeldoorn was volgestroomd met zo’n vijfduizend toeschouwers. Zij maakten er een sfeervolle avond van, geholpen door de puike score uiteraard. Maret Balkestein-Grothues oppert dat het team nu de ergste spanning van zich af heeft kunnen spelen. “Wij moesten de wedstrijd maken, dat was duidelijk. In de eerste twee sets kregen we de boel toch redelijk snel op orde, al moet ik zeggen dat Slovenië wel heel goed verdedigde”, aldus de speelster van Atom Trefl Sopot.

Vandaag Nederland – Polen

Zondag wachten de Poolse dames dus op Oranje. Zij verloren zaterdag met 3-1 van Italië, de favoriet om de groep te winnen. Spelverdeler Laura Dijkema beseft dat die tegenstander van een ander kaliber is dan Slovenië: “We zullen heel agressief moeten spelen en alles moeten geven”.

Ook de Belgische dames begonnen het EK met een zege. In groep B werd Hongarije overrompeld: 3-0. De Yellow Tigers vervolgen het toernooi zondag tegen Azerbeidzjan. De match tegen Hongarije begon met een minuut stilte wegens het overlijden van Herman De Brandt, de broer van de Hongaarse bondscoach Jan De Brandt.

Bij de bookmakers zijn de Nederlandse dames favoriet. Oranje noteert 1,15 tegen 4,90 voor Polen. Absolute favoriet voor de eindoverwinning is Rusland. Goud voor Rusland levert 2,80 per euro op. Winst van Nederland staat op 10,00.

Live kijken naar EK volleybal vrouwen 2015

Programma Zondag EK Volleybal 2015

Poule A
15:30 Nederland – Polen
18:30 Slovenië – Italië
Poule B
16:00 België – Azerbeidzjan
19:00 Hongarije – Turkije
Poule C
15:00 Rusland – Wit-Rusland
18:00 Bulgarije – Kroatië
Poule D
15:00 Roemenië – Duitsland
18:00 Tsjechië – Servië

Back To Top