Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

EK Volleybal vrouwen 2015: Oranje begint EK tegen Slovenië LIVE

EK Volleybal vrouwen 2015. Zaterdag begint het Europees kampioenschap volleybal, dat in vier Nederlandse en Belgische speelsteden wordt gehouden. Nederland opent het EK om 15:30 uur tegen Slovenië.

EK Volleybal vrouwen 2015

Nederland is ingedeeld in groep A en alle wedstrijden daarvan worden afgewerkt in Apeldoorn. De andere poules zijn gekoppeld aan Antwerpen, Rotterdam en Eindhoven. De groepswinnaars gaan naar de kwartfinale, de nummers twee en drie moeten via een play-off die fase zien te bereiken.

Giovanni Guidetti tevreden over oranje

De dames van Oranje worden geleid door de Italiaan Giovanni Guidetti. Hij is een gedreven man, die in openbare optredens de indruk wekt niet zoveel tegenspraak te dulden en van ferm en hard trainen te houden. Hij is tot nu toe content over zijn meiden: “Alles in de voorbereiding is gegaan zoals gepland. Fysiek staat de ploeg ervoor zoals we willen en de motivatie is natuurlijk ook hoog.”

Hiervoor was Guidetti de coach van Duitsland, voordat hij begin 2015 de opvolger werd van Gido Vermeulen. In 2011 en 2013 leidde hij de Duitse dames naar Europees zilver. Hij schat in dat Nederland een der medaillekandidaten is op dit EK 2015. In 1995 was Nederland de sterkste van Europa, in 2009 werd voor het laatst het podium gehaald (zilver).

De andere twee landen in groep A zijn Polen en Italië. “Slovenië is de zwakste ploeg uit de poule, maar het is altijd lastig om te spelen tegen een ploeg die je niet goed kent”, weet Guidetti. “Polen is een moeilijke tegenstander. Bij de finale van de Grand Prix deze zomer wonnen we van ze, maar het huidige team zal zeker beter zijn dan toen. En Italië heeft een heel ervaren ploeg die weet hoe ze moeten volleyballen.”

Aanvoerder Maret Balkestein-Grothues roemt de teamgeest bij de Nederlandse dames. “Ik wil niet opscheppen, maar wij hebben echt een goed team. Ons collectief zal heel belangrijk zijn”, zegt ze. “Guidetti weet wanneer hij de druk erop moet zetten of er juist af moet halen.”

Bij de bookmakers zijn de Nederlandse dames echter zeker niet favoriet. Oranje noteert 21,00 voor winst op het EK. Absolute favorieten zijn Servië en Rusland. Goud voor een van deze twee levert 2,80 per euro op. Winst van Italië staat op 5,00 en Turkije staat op 8,50.

Live kijken naar EK volleybal vrouwen 2015

Rusland geldt als favoriet voor het EK en ook Servië, Italië en Turkije kunnen hoge ogen gooien. Het toernooi wordt live gestreamd via de site van de NOS en op tv komen er samenvattingen.

Back To Top