Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

EK atletiek 2014: Nederland blijft in prijzen vallen

EK Atletiek 2014. Ook dag vijf van het EK atletiek in Zürich leverde Nederland succes op. Zo was er goud bij de open water in Berlijn. Ook de estafetteheren sloten hun sprint positief af.

Goud voor Nederlandse zwemmers

Maar we beginnen met zwemmen. Op indrukwekkende wijze hebben Sharon van Rouwendaal, Ferry Weertman en Marcel Schouten zich verzekerd van een gouden medaille. Met een tijd van 55.47,80 waren zij sneller dan Griekenland (56.05,50) en Duitsland (56.14,80). De Nederlandse equipe lag vrijwel de gehele wedstrijd op kop, maar pas in de slotfase wist het zich te ontdoen van de Grieken. De marges werden tegen het einde veel groter, waardoor onze landgenoten zich al vroegtijdig zeker wisten van een gouden plak. Voor Weertman en Van Rouwendaal was het alweer de tweede gouden medaille tijdens dit EK. Beide renners waren eerder de beste op de individuele 10 kilometer.

Finale voor 4x100m mannen

Van zwemmen gaan we naar rennen, want ook de estafetteheren bezorgde Nederland succes. Churandy Martina, Hensley Paulina en Wouter Brus hebben zich geplaatst voor de finale van de 4×100 meter op de WK in Zürich. In hun serie eindigde het drietal als derde in 38,90, waardoor het zich zeker wist van een plaats in de eindstrijd, die vanmiddag plaatsvindt. Hoewel de finaleplaats een mooie prestatie is, verliep de race zeker niet vlekkeloos voor Nederland. De wissels van Codrington op Martina en van Martina op Paulina waren slecht, maar dankzij een goede race van Brus eindigde Oranje bij de beste drie. De tijd van Nederland was de achtste in totaal. Duitsland was het snelst: 38,15.

Marathon van Zurich

Andrea Deelstra nam deel aan de marathon in Zürich, maar moest genoegen nemen met een dertiende plaats. De Nederlandse zag hoe Christelle Daunay als eerste eindigde. Miranda Boonstra eindigde als negentiende, terwijl Stefanie Bouma als 37ste de streep passeerde. Ruth van der Meijden stapte uit. Ook vandaag is er natuurlijk weer een fraaie programma tijdens het EK. Dafne Schippers kan de onbetwiste koningin worden, terwijl de Nederlandse mannen Olfert Molenhuis, Koen Raymaekers en Ronald Schröer voor een medaille gaan tijdens de 4×100 meter sprint. Melissa Boekelman hoopt indruk te kunnen maken met de kogel.

Back To Top