Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dakar Rally 2016: zonder Peru weinig duinen voor Gerard de Rooy

Dakar Rally 2016. Zaterdag 2 januari begint de Dakar Rally 2016. Peru wordt toch overgeslagen deze editie en dat is slecht nieuws voor Peugeot.

Dakar 2016: parcours niet door Peru

De 38e editie van de Dakar Rally gaat door Argentinië en Bolivia. Eerst stond Peru ook op het programma, maar uit angst voor natuurfenomeen El Niño is dat land uit het schema gehaald. Dat is vooral slecht nieuws voor Peugeot en elfvoudig Dakar-winnaar Stéphane Peterhansel. Want zij hadden zich met tweewiel-aangedreven buggy’s juist ingesteld op het landschap van Peru.

Sterke kansen worden vooral toegedicht aan Mini, dat met Nasser Al-Attiyah en Nani Roma twee oud-winnaars in de gelederen heeft. Maar ook het Belgische Overdrive team met onder meer oud-winnaar Giniel De Villiers zou een goede kans maken op het snelle parcours.

Gerard de Rooy vindt ontbreken Peru jammer

Bij de trucks was het de afgelopen drie jaar Kamaz dat met Russische coureurs telkens won. Sterker nog, Kamaz won 11 van de laatste 13 Dakars. Gerard de Rooy was de laatste die die reeks doorbrak, in 2012. Hij was ook teleurgesteld door het nieuws over het parcours. “Het is heel jammer dat er amper duinen in de route zijn na de terugtrekking van Peru.”

Maar De Rooy heeft vertrouwen in de organisatie, die in handen is van vijfvoudig Dakar-winnaar Marc Coma. “Ik waardeer die inzet en ik heb er vertrouwen in dat de nieuwe wedstrijddirecteur Marc Coma goed genoeg begrijpt wat er nodig is om een mooie wedstrijd te maken. Uit wat ASO me heeft verteld, heb ik de indruk dat het toch best een selectief parkoers wordt, met zoveel zand als mogelijk.”

Nederland talrijk in Dakar 2016

Het aantal deelnemers aan Dakar 2016 is inmiddels ook bekend: 143 motoren, 110 auto’s, 55 trucks en 46 quads. 353 teams in totaal dus, met daarbij 45 Nederlandse teams. Met 14,4% van de deelnemers moet Nederland alleen Frankrijk voor zich laten met 15,5%. Nederland is vertegenwoordigd met 16 motoren, 8 auto’s, 2 quads en 19 trucks.

Back To Top