Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dakar Rally 2016: Tom Coronel voegt zich bij Tim Coronel

Dakar Rally. Tom Coronel kan het niet laten. Hij stapt net als broer Tim Coronel in de buggy om deel te nemen aan de Dakar Rally 2016.

Dakar Rally 2016: Tom Coronel en Tim Coronel

Tim Coronel is het meest ervaren in de Dakar Rally, met zeven deelnames vanaf 2007. In januari 2016 doet hij ook weer mee, in een eigen beheer gebouwde buggy. Tweelingbroer Tom Coronel deed pas drie keer mee. In 2009 samen met Tim en de laatste twee jaar als verslaggever vanuit zijn eigen buggy.

Dinsdag was de première van de documentaire naar aanleiding van de beelden die RTL7 over Tom Coronel heeft gemaakt. Daarin was onder meer te zien hoe Tom onder meer in grote problemen kwam en een nacht in de woestijn moest doorbrengen, en later hoe hij zelfs een keer over de kop ging. “Ik heb tijdens deze rally echt alles meegemaakt wat je mee zou kunnen maken. Om de een of andere reden bleef ik maar filmen”, aldus Tom Coronel.

Tim had al bekendgemaakt dat hij in januari 2016 weer zou meedoen met de Dakar Rally. En dan kan Tom het niet laten, maakte hij gisteren bekend. “Achteraf zei ik: dit doe ik nooit meer, echt nooit meer. Maar niets is wat het lijkt. Normaal ben ik een man van mijn woord, maar ik maak voor Dakar toch een uitzondering. Deze rally is een verslaving. Als je broer meldt dat hij weer een tweede buggy heeft gebouwd begint het toch weer te kriebelen en heb ik ja gezegd. Vooral ook omdat ik veel positieve reacties heb gehad op de tv-reportages die een inkijk gaven in de Dakar Rally.”

De Dakar Rally van 2016 is de 37e editie en de achtste opeenvolgende in Zuid-Amerika. Het begint op 2 januari en gaat door Argentinië en Bolivia. Het precieze schema en parcours moet nog bekendgemaakt worden.

Back To Top