Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dakar Rally 2016: Proloog met onder meer Gerard de Rooy

UPDATE – Bernhard ten Brinke wint proloog auto’s. Proloog afgelast door ongeluk.

Dakar 2016. De Dakar Rally 2016 gaat vandaag van start. De proloog kan al van groot belang zijn, weet ook Gerard de Rooy.

Dakar Rally 2016

De organisatie van Dakar 2016 noemt de proloog niet echt competitief, maar hij kan wel van groot belang zijn voor de deelnemers. De ‘race’ van slechts 11 kilometer tussen Buenos Aires en Rosario bepaalt namelijk de startvolgorde voor de eerste etappe, morgen van Rosario naar Villa Carlos Paz.

Trucker Gerard de Rooy benadrukt het belang van die startvolgorde. “Eén fout kan veel tijd kosten. Verlies tien minuten en je moet achteraan starten voor de eerste etappe, die over smalle paden gaat, waar je niet kunt inhalen.”

De Tsjech Ales Loprais is het eens met De Rooy, en benadrukt ook het belang van de teamstrategie. “Maar niet alleen dat. Alles moet kloppen: de truck, de monteurs, navigatie, het sturen uiteraard. De eerste dagen, ook al in de proloog, komt het aan op seconden. Je kunt de Dakar niet winnen in de eerste dagen, maar één lekke band kan je kostbaar verlies opleveren.”

45 Nederlandse teams in Dakar 2016

Na Frankrijk komt de een na grootste afvaardiging van Dakar 2016 uit Nederland. Liefst 45 teams doen mee: 16 motoren, 2 quads, 8 auto’s en 19 trucks. Bij de trucks zijn naast De Rooy kandidaten voor het podium Hans Stacey, Martin van den Brink en Peter Versluis. Ton van Genugten heeft de overstap gemaakt naar het Team De Rooy Iveco van Gerard de Rooy.

Bij de auto’s zijn Bernhard ten Brinke en Erik van Loon coureurs om rekening mee te houden. Maar natuurlijk zijn er ook de buggy’s van Tim en Tom Coronel. Bij de quads en motoren zijn er minder grote kanshebbers op succes. Maar we zien bij de motoren wel een aantal bekende namen zoals Frans Verhoeven, Hans Vogels en voormalig 500cc- en MotoGP-coureur Jurgen van den Goorbergh.

Back To Top