Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Daan Huizing is enige Nederlandse golfer op Irish Open

Golf, Irish Open. Van donderdag 19 juni tot en met zondag 22 juni vindt het golftoernooi Irish Open plaats. Daan Huizing is de enige Nederlandse deelnemer.

Robert-Jan Derksen niet op Irish Open

Ook Robert-Jan Dersken wilde in zijn afscheidsjaar het Irish Open aandoen. De veteraan heeft te veel last van een rugblessure. Testen moeten uitwijzen of het verantwoord is, om komende week wel aan de start te staan in Duitsland.

Joost Luiten neemt rust

Joost Luiten neemt rust en heeft dat misschien ook hard nodig, nadat hij vorige week op het US Open al na twee dagen was uitgeschakeld. Daardoor wordt de Nederlandse inbreng op The Deerpark Course van de Fota Island Golf Clup beperkt tot rookie Huizing.

De 23-jarige golfer uit Soest erkent dat de overstap van de Challenge Tour naar de Europese Tour tijd vergt en vele teleurstellingen oplevert. In zijn eerste tien toernooien haalde hij slechts driemaal de cut. Het bevalt hem wel dat op dit moment van het seizoen de evenementen op de Europese Tour ook daadwerkelijk plaatsvinden in Europa.

“Dat ver weg is best mooi, maar er zitten ook weken bij dat je van hotel naar de baan en weer terug gaat en dat er verder niets te doen is. In Europa heb je dat wat minder, en heb je natuurlijk ook niet die lange reizen en tijdverschillen”, legt Huizing uit.

Daan Huizing zelfde caddy als Luiten

Huizing heeft een nieuwe caddy ingehuurd, namelijk Martin Gray, de voormalige assistent van Joost Luiten. “Je merkt een enorm verschil met zo’n ervaren man naast je, iemand naast me die alles al gezien heeft en die me ook meer dingen aan kan geven, over mijn spel, over wat moet en wat niet moet. Ik zie dat echt als een volgende stap”, zegt hij.

Toppers op Irish Open

Op de Irish Open zal Huizing wellicht weer de cut missen, want de concurrentie is moordend. Onder meer Rory McIlroy, Graeme McDowell, Victor Dubuisson, Marcel Siem, Stephen Gallacher, Robert Karlsson, Darren Clarke, Padraig Harrington, Matteo Manassero en Paul Casey verrichten donderdag hun tee off.

Diverse holes worden omzoomd door water en de rough (delen met wilde begroeiing) zijn soms bijzonder weelderig. Voor het eerst sinds 2002 wordt het Irish Open op de Deerpark Course geopend, zodat de onervarenheid van Huizing wordt gecompenseerd doordat de meeste spelers hier nooit eerder hebben gegolfd.

Wedden op Golf Irish Open

Bij bookmaker 888sports is Rory McIlroy de favoriet met een notering van 5,50, gevolgd door McDowell op 19,00 en Dubuisson op ook 19,00. Huizing staat op 151,0.

Back To Top