skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Critérium du Dauphiné etappe 2: Chris Froome pakt geel

Critérium du Dauphine 2014 etappe 2. Chris Froome won gisteren de opener van het Critérium du Dauphiné. De Franse rittenkoers begon in Lyon met een individuele tijdrit van 10,4 kilometer lang. De renner van Team Sky was acht seconden sneller dan Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) en negen seconden sneller dan Bob Jungels (Trek Factory Racing).

Wilco Kelderman beste Nederlander

Beste Nederlander was Wilco Kelderman die vijfde werd, direct gevolgd door Lars Boom die als zesde eindigde. Voor Kelderman was zijn goede tijd vooral te danken omdat hij de Giro net achter de rug had – waarin hij zevende werd – en nog lekker in het ritme zat.

Criterium du Dauphine 2014: Etappe 2, Tarare – Col du Beal

De tweede etappe in de Dauphine is meteen een stevige bergrit waarin de favorieten het met elkaar mogen uitvechten. De finish is bergop en dat betekent dat naast Froome, Contador en Nibali ook Kelderman zich kan meten met de grootsten.

Zes beklimmingen in de 2de etappe

5,5 km – Cat. 2, Cote de Saint-Marcel-l’Eclaire (5km, gem. 6.1%)
16,5 km, Cat.4, Cote d’Albigny (2.3km, gem. 5.5%)
90,5 km, Cat.2, Cote de Bard (6.3km, gem. 5.3%)
100,5 km, Cat.2, Col de la Croix de l’Homme Mort (5.6km, gem. 5.6%)
115 km, Cat.3,Buitencategorie
156 km, Buitencategorie, Col du Beal (13.6km, gem. 6.6% met max. 9,2%)

De tussensprint is op 130,5 kilometer ter hoogte van Ambert.

Het Criterium du Dauphiné is de generale repetitie voor de Tour de France, een graadmeter voor de renners die willen pieken in de rittenkoers die op 29 juni van start gaat. Chris Froome liet gisteren al zien dat hij klaar is om zijn Dauphiné-titel te prolongeren en met de acht seconden winst op Alberto Contador zal zijn zelfvertrouwen alleen maar groter zijn geworden. Maar Contador neemt geen genoegen met minder dan winst en zal pogen om hier zijn eerste rake klap uit te delen. Ook Vincenzo Nibali, Richie Porte en natuurlijk Thomas Voeckler zijn renners die deze etappe graag op hun palmares willen zetten.

Chris Froome is favoriet voor winst in de tweede etappe bij Bwin en noteert 3,25. Alberto Contador zit daar dicht op met 4,00. Vincenzo Nibali noteert 8,50 en Daniel Moreno 17,00.

 

Back To Top