Common Linnets in finale Songfestival: wedden op Calm after the Storm

Zet nu in op het Songfestival bij een wedkantoor! Lees hier hoe je dat doet

Songfestival 2014 – Common Linnets. Ilse de Lange en Waylon, alias The Common Linnets, zijn gisterenavond door de halve finale van de het Eurovisie Songfestival gekomen. Zaterdag staan DeLange en Waylon in de finale met het countrypopliedje “Calm after the storm”.

Ingetogen Common Linnets

Het publiek en televisiekijkend Nederland moest in de halve finale dertien liederen aanhoren, voordat de zangvogels uit Twente het podium betraden. Ze voerden het verstilde liedje ingetogen uit, zonder danspasjes, wilde gebaren of dramatiek, precies zoals bij de sobere song over een verbroken relatie hoort. De regisseur werd opgedragen om vooral close-ups van beide gezichten te filmen, waardoor de sfeer nog intiemer werd.

Countrysfeer met slidegitaar en cowboyhoed

De country atmosfeer die het lied uitademt, werd versterkt met filmprojecties van een uitgestrekte snelweg, de cowboyhoed van Waylon en de subtiele slidegitaren op de achtergrond. Te midden van de overdreven pathos en dramatiek van menige inzending, viel de subtiliteit van The Common Linnets kennelijk voldoende in de smaak. Ter vergelijking, de Russische tweelingzusjes Tolmachev verschenen op het podium met hun grote blonde paardenstaarten in elkaar geknoopt.

10 winnaars halve finale Songfestival

Bij het noemen van de landen in de top tien, werd Nederland pas als negende genoemd. Dat houdt overigens niet in, dat de acht eerder genoemde landen meer punten en stemmen hebben vergaard. De negen andere landen die via de eerste halve finale doorgaan naar de eindstrijd zijn Montenegro, Hongarije, Rusland, Armenië, Azerbeidzjan, San Marino, Oekraïne, Zweden en IJsland.

De kersverse finalisten konden na hun uitverkiezing logischerwijs hun opwinding niet verbergen. “Jaaaaa!”, brulde DeLange. En op de vraag, of ze ook na dit jaar ooit nog deel zou willen nemen aan het Songfestival, antwoordde ze: “Ja, we doen het nog één keer!”

Common Linnets stijgen bij bookmakers

Aanvankelijk hadden in het buitenland alleen de vakjury’s en een handjevol volgers van het Songfestival kennis gemaakt met The Common Linnets. Nu heeft heel Europa “Calm after the storm” gehoord. Bookmakers merken dat de eerste groep zuinigjes reageerde op de Common Linnets, maar dat de normale luisteraars het deuntje best pruimen.

Vorige week schatte wedkantoor Unibet de Nederlandse inzending nog in op de 25e plaats. Inmiddels is dat bijgesteld naar de zesde plaats, met de nuancering dat de tweede halve finale nog plaats moet vinden. In de Zweedse i -Tunes hitlijst staat het lied zelfs op plek drie, in die van Denemarken op plek vijf.

Tatoeage op bil

Mogen we hopen dat de Common Linnets Europa veroveren? Eigenlijk niet, want tv-commentator Jan Smit zei dit: “Als Nederland het Songfestival wint, dan laten ik en Cornald Maas beiden het logo van The Common Linnets op onze bil tatoeëren.”

Wedden op Songfestival

Wedden? Bij bookmaker Unibet is nu Zweden de favoriet (2,75) om het Eurovisie Songfestival te winnen, gevolgd door Oostenrijk (3,50) en Nederland (4,00)! Zet in op je favoriet en je pakt een dikke winst! Alle noteringen vind je bij Unibet onder ‘sport>non sport>global’. Voor iedere ingezette euro krijg je het vetgedrukte bedrag terug. Ben je een nieuwe klant, dan pak je ook nog eens 50 euro welkomstbonus mee! Lees hier hoe je moet wedden op  het Songfestival
Advertorial

Unibet