Ga naar hoofdinhoud

Chris Horner pakt rode trui van Vincenzo Nibali

Vuelta Espana 2013. Chris Horner rijdt op de voorlaatste dag van de Ronde van Spanje opnieuw in het rood. Op de Naranco in Oviedo/Uviéu kwam de 41-jarige Amerikaan zes tellen eerder binnen dan Vincenzo Nibali binnen. Joaquin Rodriguez won de negentiende rit die in San Vicente de la Barquera vertrok.

Joaquin Rodriguez wint Bauke Mollema 32ste

Joaquin Rodriguez reed in de beklimming van de Naranco weg uit de kopgroep en finishte elf seconden voor Diego Ulissi die Daniel Moreno in het wiel meenam. Samuel Sanchez pakte de vierde plaats in de etappe die eindigde in zijn woonplaats. Beste Nederlander was Bauke Mollema die als 32ste eindigde op 1:57 van Rodriguez.

Vuelta Etappe 20 – Avilés – Altu l’Angliru – 142 km

Vandaag culmineert de Vuelta in de beklimming van l’Altu l’Angliru, de laatste berg die bedwongen moet worden in deze editie van La Vuelta a España. Horner heft nu drie seconden voorsprong op Nibali en is vastbesloten om deze Vuelta te winnen. “Als de benen hetzelfde zijn als vandaag, zou ik de trui in Madrid moeten dragen,” zei de Amerikaan na afloop van de rit.

De start is om 13:37 uur in de Asturische havenstad Avilés, de rit is 142 kilometer lang en het parcours wordt naarmate het peloton verder landinwaarts komt steeds bergachtiger. Dat is ook goed terug te zien in de opeenvolgende beklimmingen die je ook als “3, 2, 1 en klaar” kan aanduiden:

  • Alto de la Cabruñana 45.5 km, Cat.3; een klim van 5,7 km waarbij een niveauverschil van 345 km moet worden overwonnen bij een gemiddelde stijging van 6,6%.
  • Alto de Tenebredo 79.1 km, Cat.2; 3,4 kilometer lange klim met niveauverschil van 360 meter bij een gemiddelde stijging van 10,6%.
  • Alto del Cordal 120.9 km, Cat.1; hier wordt het menens, wie hier niet meekan, raakt te ver achterop voor de eindklim op de Angliru. De klim is 5,3 km lang en het hoogteverschil is 510 meter. De gemiddelde stijging bedraagt 9,6%
  • Alto del Angliru / Altu l’Angliru 141.6 km, Buitencategorie. Een 12,2 km lange klim waarbij het hoogteverschil 1.245 m bedraagt bij een gemiddeld stijgingspercentage van 10,2%. De kroon op deze Vuelta.

De tussensprints bevinden zich in Trubia, met doorkomst 66 km, en in Mieres, doorkomst 104.6 km.

L’Angliru is een killer met gedeeltes die tot 23,5% kunnen oplopen. Hier wordt de Vuelta a España 2013 definitief beslist. Als Horner hier voorin mee kan, zou hij inderdaad in het rood naar Madrid kunnen rijden op zondag. Het verschil met Nibali is echter maar drie seconden, en Nibali wil zo graag laten zien dat je heel goed twee grote rondes kunt winnen in één seizoen. Maar ook Alejandro Valverde zit met 1:06 achterstand op Horner dichtbij genoeg om hier zijn slag te slaan. En datzelfde geldt ook voor Joaquim Rodriguez die 1:57 moet goedmaken om een machtsgreep te doen. Het is zelfs niet uit te sluiten dat een van de lager genoteerde renners hier nog een machtsgreep doen, zoals Roche, Pozzovivo, Moreno of Samu Sanchez.

Wedtip: zet in op Chris Horner

888sport denk dat de 41-jarige Chris Horner het snelste boven is op de Angliru en noteert 2,65 voor de Amerikaan. Rodriguez staat na zijn etappewinst van gisteren als tweede genoteerd met 4,00. Valverde noteert 10,00, Nibali 13,00 en ‘Samu’ Sanchez 19,00. Bij 888sport wedden op Warren Barguil als ritwinnaar levert je €50,00 per ingezette euro op bij een correcte voorspelling.

 

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top