skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Chris Froome wil Tour de France en dubbel goud in Rio

Chris Froome hoopt dat 2016 zijn jaar wordt. De Tour de France en twee keer goud op de Olympische Spelen in Rio zijn het doel.

Chris Froome wil derde Tour de France

De 30-jarige Froome heeft net zoals de afgelopen vier jaar de Tour de France als grote doel. In 2012 moest hij ploeggenoot Bradley Wiggins voorlaten en werd hij tweede, maar in 2013 en 2015 was hij eindwinnaar. In 2014 viel hij vroeg uit. In 2012 pakte hij naast de tweede plek in de Tour ook nog brons op de tijdrit op de Olympische Spelen in Londen.

“Hoofddoel is opnieuw de Tour, maar de Olympische Spelen staan hoog op de wensenlijst. Ik denk dat zowel het parcours van de wegrace als de tijdrit in Rio mij ligt. Je weet nooit wat je onderweg tegenkomt. Vandaar dat ik eerst kijk naar de Tour en pas daarna kan beoordelen hoe ik ervoor sta. De uitdaging is spannend. ”

Olympische Spelen in Rio zwaar voor Chris Froome

De Brit zou met zijn 30 jaar op de piek van zijn kunnen moeten zitten. Maar het parcours van de Olympische Spelen gaat is geen appeltje, eitje. “De tijdrit in Rio heeft ruim 1000 hoogtemeters en is meer dan 50 kilometer lang, dus dat wordt een zware klus. De wegrace is meer dan 250 kilometer lang en heeft bijna 5000 hoogtemeters, dus ook dat wordt een zware wedstrijd. Ik hoop dat de vorm na de Tour nog in orde is”, aldus Froome die nu nog herstelt van een voetbreuk na een val in de Vuelta van 2015.

De Tour de France van volgend jaar is van 2 tot 24 juli. De wegwedstrijd van de Olympische Spelen is op 6 augustus, de tijdrit op 10 augustus.

Back To Top