skip to Main Content

Cheltenham Festival 2019: Gold Cup favorieten bij de bookmakers

Wedden op Cheltenham Festival 2019
Favorieten paardenraces bookmakers

Van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 maart vindt het Cheltenham Festival plaats, het beroemdste en grootste steeplechase-evenement voor renpaarden. Het is een clash tussen in Groot-Brittannië en Ierland getrainde paarden. Het festijn vindt plaats op de Racecourse in Cheltenham, Gloucestershire. Vooral in Engeland zal men massaal wedden op de paardenraces. Er worden honderden miljoenen ponden ingezet.

De belangrijkste race op het festival is de Gold Cup die op vrijdag 15 maart om 16.30 uur van start gaat. Weddenschappen kunnen tot donderdag 14 maart begin van de avond worden geplaatst. Zie onderaan de betting tips.

Cheltenham Festival paardenraces 2019

Tijdens de 4 dagen worden er 24 races voorgeschoteld aan het publiek, dat vaak met het wedstrookje in de hand schreeuwt en juicht. De belangrijkste paardenrace is die op de slotdag, de Gold Cup.

Het parcours is een ware marathon voor paarden: 5,33 kilometer. En dat is niet alles, want de viervoeters worden ook over liefst 22 horden gedwongen. Alleen paarden van vijf jaar of ouder mogen deelnemen aan de steeplechase. Ze worden niet uitgerust met zogeheten handicaps (gewichten) om het speelveld gelijk te trekken. Het beste paard maakt dus ook echt de grootste kans om te winnen.

Legendarische Gold Cup winnaars

De Gold Cup is de race waar paarden – en de jockey’s – een legendarische status kunnen bereiken. Zo won Arke de Gold Cup in de jaren zestig driemaal en was Best Mate de beste in 2002, 2003 en 2004. Deze eeuw zijn Britse paarden aan de winnende hand, al wisten in 2014, 2016 en 2017 Ierse paarden als eerste hun snuit over de finish te drukken.

Tips wedden Cheltenham Festival favorieten bookmakers Gold Cup | Getty

Favorieten Gold Cup 2019

Vaak wordt naar de King George VI Chase gekeken om favorieten voor de Gold Cup aan te wijzen. De vorige editie van King George werd gewonnen door Clan des Obeaux en dat paard is dan ook een van de favorieten bij de bookmakers. Sindsdien lijkt Clan alleen maar beter in vorm te zijn gekomen, getuige de zege bij de Betfair Denman Chase. Het wordt Clans vijfde poging om de Gold Cup te winnen.

De favoriet om de Gold Cup te winnen is echter Native River, de nummer drie van 2017 en winnaar van 2018. Kenners hebben ook vertrouwen in Presenting Percy, al heeft dat paard zich de laatste tijd weinig laten zien. Dit seizoen is hij na januari niet meer op een steeplechase uitgekomen.

Wedden op Gold Cup Cheltenham

Wil je wedden op paarden dan zij deze drie zijn de voornaamste kanshebbers, maar let ook op Kemboy, die zijn vier laatste races won.

Wedden op de Gold Cup kan tot donderdag 14 maart 19.30 uur. De favorieten bij de bookmakers zijn: Native River met odds van 4.00, Presenting Percy @4.50 en gokken op Clan des Obeaux levert je 5.50 x je inleg op bij een goede voorspelling. De odds fluctueren dagelijks. Check bij je bookmaker de actuele quoteringen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top