Ga naar hoofdinhoud

BMW Championship golf: Joost Luiten eindigt als twaalfde

Golf, BMW Championship in Surrey, Engeland. De Bleiswijke golfer Joost Luiten is op het BMW Championship geëndigd op de twaalfde plaats. Luiten begon aan de slotdag als nummer vier maar kon zich niet mengen in de strijd om de hoofdprijs. Die ging naar Rory McIlroy. De Noord-Ier eindigde op veertien onder par.

De zege voor McIlroy is opmerkelijk. Journalisten zeurden hem voor, tijdens en ook na aan zijn hoofd over de verbroken verloving met tennisster Carolina Wozniacki. Op een of andere manier heeft McIlroy zijn verdriet, pijn en onrust omgezet in vier dagen solide golf. Op drie van de vier dagen bleef hij onder de 70 slagen: 68, 71, 69 en 66. Zijn titel is een beloning voor consistentie.

Thoms Bjorn evenaarde baanrecord

De hoogste pieken van het toernooi werden geleverd door anderen, bijvoorbeeld de Deen Thoms Bjorn die van donderdag tot en met zaterdag het leaderboard aanvoerde. Na de evenaring van het baanrecord (62 slagen) jojode zijn scores op en neer: 72, 67 en tot slot 75. Bjorn eindigt op de gedeeld derde plaats met twaalf onder par. Nummer twee is Shane Lowry met dertien onder par.

Joost Luiten ontevreden

Luiten reageert vol afschuw op zijn matige slotomloop van 73 slagen. “Dit soort rondes zijn er dus ook”, schrijft hij op zijn site. Ook na de slotdag van zijn vorige toernooi, The Players Championship, maakte hij soortgelijke opmerkingen. “Echt he-le-maal niets zat mee. De achttiende hole is daar een goed voorbeeld van: uitstekende drive en alle kans om de green intwee te halen. Bal dus in de plomp. Frustrerend en balen. Maar ja, gedeeld twaalfde is natuurlijk eigenlijk best goed, hoewel er absoluut veel meer in had gezeten.”

Robert-Jan Derksen eindigt op 67

Robert-Jan Derksen sloeg louter rondes van boven de zeventig slagen en finishte als nummer 67 met zes boven par. Daan Huizing deed het uitstekend op de slotdag en klom via de ronde van 69 slagen naar plek 46.

McIlroy wint 800.000 euro

Na een zware week met grote consequenties zal McIlroy vast niet getroost kunnen worden door de cheque van bijna 800.000 euro. De 25-jarige golfer schreef voor de zesde keer een evenement op de European Tour op zijn naam. Op de ranglijst Race to Dubai staat hij tweede, achter Bjorn. Luiten is na het BMW Championship de nummer dertien.

 

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top