skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Alfred Dunhill Links Championship: Robert-Jan Derksen houdt uitzicht op winst

Golf, Alfred Dunhill Links Championship. Joost Luiten heeft zaterdag de cut niet overleefd, maar zijn falen werd overschaduwd door de geweldige ronde die Robert-Jan Derksen liep. De veteraan, die na dit jaar afscheid neemt van de sport, was niet af te stoppen op de course Carnoustie en sloeg negen birdies op weg naar een ronde van 63 slagen.

Omloop Derksen geen nieuw record

Donderdag schitterde Oliver Wilson op Carnoustie en evenaarde hij het baanrecord van 64 slagen. Derksen ging daar dus onder met zijn totaal van 63. Helaas wordt de omloop van Derksen niet erkend als nieuw record. In de nacht van vrijdag op zaterdag had het zoveel geregend, dat de organisatie besloot om de golfers toe te staan de golfbal te plaatsen. Dat houdt in dat afzwaaiende ballen handmatig richting of op de fairway geplaatst mochten worden.

Derksen ging de derde slotdag in met de opdracht om de cut te halen en sloot de zaterdag af als de gedeelde nummer negen met tien onder par. Oliver Wilson is de koploper met vijftien onder par. Hij heeft een aangename voorsprong op vier heren met twaalf onder par. Eén van hen is Rory McIlroy. Op de slotdag moet wederom Carnoustie worden aangedaan.

Joost Luiten twee slagen te kort

Luiten beleefde drie bleke dagen en kwam twee slagen te kort om de cut te halen. De fijne omstandigheden waren aan hem niet besteed. Op St Andrews ging hij nog wel sterk van start met birdies op de derde en vierde hole, maar na een reeks parren ging het mis met bogeys op de veertiende en zeventiende.

De Bleiswijker kwam tot een reeks van 72, 70 en 72 slagen, goed voor twee onder par terwijl de cut was gelegd op vier onder par. Op zijn website schreef hij kort zijn frustraties van zich af: “Als je 3 dagen eigenlijk geen putt holed wordt het lastig. Vandaag niks erin!”

Vandaag duel Wilson en McIlory

Zondag hoopt het publiek allicht op een duel tussen Wilson en McIlroy. De Noord-Ierse superster van het golf verbetert zich met de dag: 73, 67 en 64 slagen. Hij moet in staat worden geacht om Wilson bij te halen, zeker gezien de huidige status van laatstgenoemde. Wilson heeft geen Tourkaart en kon hier alleen meedoen vanwege een uitnodiging. Op de wereldranglijst staat Wilson 792e.

Back To Top