Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Alberto Contador winnaar Vuelta a Espana 2014: Wilco Kelderman 14e

Vuelta a Espana – wielrennen. Alberto Contador heeft zondag voor de derde maal in zijn carrière de Ronde van Spanje gewonnen. De 31-jarige ronderenner was eerder de sterkste in 2008 en 2012. In andere jaren nam hij niet deel, zodat de Spanjaard zijn ongeslagen status in de Vuelta behield.

Vuelta a Espana – Alberto Contador winnaar

Alberto Contador stapte zondag voor de korte tijdrit in Santiago de Compostela op zijn fiets met het geruststellende besef dat zijn leidende positie zeer waarschijnlijk niet in het geding zou komen. Hij had immers dik anderhalve minuut voorsprong op zijn concurrenten Chris Froome en Alejandro Valverde. Een tijdritje van amper tien kilometer is te kort om dat gat te dichten, en Contador is bovendien een bekwame tijdrijder.

Adriano Malori legde de 9,7 kilometer het snelst af (11 minuten en 12 seconden) en hij was daarmee Jesse Sergent (acht seconden) en Rohan Dennis (negen seconden) te snel af. De toppers in het klassement hadden geen zin in risico`s nemen en eindigden op bescheiden posities. Alejandro Valverde, de uiteindelijke nummer drie in het algemeen klassement, werd in de tijdrit 32e op 55 seconden. Chris Froome, normaliter een kei in tijdrijden, werd 63e op 1.13 minuut. Contador tufte binnen op 1.40 minuut.

Wilco Kelderman

Wilco Kelderman is de beste Nederlander. Hij schoof één plaats op en eindigt als nummer veertien. Robert Gesink verliet eerder in de week de Vuelta om bij zijn zwangere vrouw te zijn. Op dat moment stond hij zevende in het klassement van de Vuelta. De 23-jarige Kelderman had op iets meer gehoopt. “Het was een enigszins teleurstellende Vuelta”, zegt de renner van Belkin. “Ik was niet heel goed en heb veel pijn geleden. Ik heb geen echte hoogtepunten gekend, maar hopelijk heeft deze ronde me wel weer sterker gemaakt.”

Contador al 6 grote rondes gewonnen

Voor Alberto Contador is de overwinning een pleister op de wonde na de teleurstellende Tour de France, waarin hij na een pijnlijke val moest opgeven. Pas tien dagen voor de start van de Vuelta a Espana bevestigde de rijder van Tinkoff-Saxo zijn deelname. Hij blonk uit in de beklimmingen en won in de slotweek twee etappes. “El Pistolero” heeft nu zes grote rondes gewonnen. Naast drie keer de Vuelta schreef hij ook tweemaal de Tour en éénmaal de Giro d’Italia op zijn naam.

Back To Top