Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Vuelta a Espana: Alberto Contador hoeft vandaag etappe 17 niet te vrezen

Vuelta a Espana – etappe 17 – wielrennen. Alberto Contador hoeft in de zeventiende etappe van Ortigueira naar Coruña niet te vrezen voor aanvallen op zijn leidende positie in het klassement. De 174 kilometer lange etappe lijkt een kolfje naar de hand van sprinters te zijn. Zij hebben gisteren na de zware bergetappe van maandag kunnen herstellen tijdens de laatste rustdag van de Vuelta.

Vuelta a Espana etappe 17 – wielrennen

Mocht het een gezapige etappe worden, dan hebben de Vuelta renners de kans om zich te vergapen aan de kust van Galicië. Ondanks dat er geen cols op het programma staan er er geen enkel punt voor de bergtrui vergeven zal worden, golft het parcours wel op en neer.

Het hoogste punt van de etappe ligt op 150 kilometer na de start. De kuiten worden in korte tijd aardig getest, want over een lengte van 2,2 kilometer stijgt de hoogte van 40 naar 260 meter. Dat komt neer op een hellingspercentage van 10%. De Vaalserberg in Nederland heeft, ter vergelijking, een percentage van 4,4%.

John Degenkolb beste kansen

Als de ploegen met de topsprinters in huis er dus niet in slagen om het pak bijeen te houden, dan kan deze dag in de Vuelta a Espana ook een dag zijn voor avonturiers of klassiekerspecialisten. De favoriet voor de etappezege is sprinter John Degenkolb. Mocht er een groepje renners ontsnappen, dan lijkt de kans groot dat bijvoorbeeld Tom Boonen, Philipe Gilbert, Roberto Ferrari of Jasper Stuyven aanpikken.

Alberto Contador heeft woensdag één taak en dat is heelhuids aan de finish komen. Hij en zijn belangrijkste concurrenten weten dat er vrijdag en zaterdag weer serieus geklommen moet worden en dat op zondag de allerlaatste restjes energie uit de benen getrapt moet worden in de tijdrit. Dit is voor hen niets meer dan een overgangsetappe in de Ronde van Spanje.

Alberto Contador favoriet Vuelta

Steven de Jongh, leider van Contadors ploeg Tinkoff, zegt onomwonden wat zijn indruk is: “Alleen Froome gaat misschien nog een probleem zijn. Alberto is fit. En hij verbetert nog iedere dag.” Mocht de Spanjaard inderdaad winnen, dan wordt het reeds zijn derde titel in de Vuelta a Espana.

De beste Nederlander is Robert Gesink, momenteel achtste in het klassement. De 28-jarige Achterhoeker eindigde reeds drie keer in de top tien van de Vuelta, waarmee dit zijn favoriete wielerronde lijkt te worden. Zijn jonge teamgenoot Wilco Kelderman staat vijftiende.

Back To Top