skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Zulte Waregem – Standard Luik play offs Pro League LIVE STREAM

Zulte Waregem – Standard Luik, Pro League play offs. Vandaag om 20:30 beginnen Zulte Waregem en Standard Luik aan de tweede ronde van de Belgische play-offs. Anders dan in Nederland wordt tijdens die play-offs niet alleen gestreden om Europese tickets maar ook om het landskampioenschap.

Beide clubs wonnen eind maart hun eerste duel in play-off groep I, waar zes clubs aan deelnemen. Zulte won uit met 0-3 van Genk en Standard was te sterk voor de huidige kampioen Anderlecht (1-0).

Een van de belangrijkste spelers aan de kant van Standard is spits Michy. De twintigjarige Belg heeft achttien Pro League competitietreffers achter zijn naam staan. Imoh Ezekiel doet het ook niet verkeerd met tien stuks.

Felle wedstrijden

Van de zes afgelopen onderlinge duels won Standard Luik er drie en Zulte Waregem twee. Die duels hadden een redelijk fel karakter, want in totaal vielen er twee rode en 28 gele kaarten. In de reguliere Pro League competitie won Zulte thuis met 1-0 en Standard Luik was in eigen huis met 2-0 te sterk.

Enkele Belgische journalisten meenden te constateren, dat een deel van de Standard-Spelers aan het einde van de match tegen Anderlecht oververmoeid waren. De assistent-coach Ivan Vukomanovic ontkent dat. “We hebben systeem dat alles analyseert: hoeveel de spelers lopen, welke inspanningen ze leveren enzovoort”, verklaart hij. “Uit cijfers bleek dat het een van onze beste partijen was dit seizoen. We hebben dus geen fysiek probleem.”

Steve Colpaert verrast

Rechtsachter Steve Colpaert van Zulte erkent dat zijn trainer Francky Dury hem verraste met de opstelling tegen Genk. Bossut keerde plots terug in in het doel en werd in de basis vergezeld door Olinga, Skulason, Conte en Bongonda. “Wij wisten daar vooraf weinig tot niets van. Het draaide goed uit en dat is positief voor ons. De spelers die hun kans gekregen hebben, deden het goed. Je ziet dat er een sterk blok staat en dat we op iedereen kunnen rekenen”, zegt Colpaert.

Aanvoerder Davy de Fauw waarschuwt Standard, want: “Thuis kunnen we altijd iets meer. Waar we willen eindigen? Zo hoog mogelijk om Europees voetbal af te dwingen, al moeten we realistisch blijven want in de play-offs kunnen de kaarten iedere week door elkaar geschud worden.”

Back To Top