skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Voetbal in Brazilië

Het 20e WK voetbal zal in juni en juli 2014 gehouden worden in Brazilië. Brazilië organiseert hiermee voor de tweede keer het WK en veroverde zelf inmiddels vijf keer de wereldtitel. Brazilië is het samen met vier andere landen (Duitsland, Frankrijk, Italië en Mexico) het enige land dat voor de tweede keer het WK organiseert.

De FIFA maakte op 30 oktober 2007 in Zürich bekend dat Brazilië het gastland voor het WK 2014 zal worden. Na terugtrekking van Colombia en Argentinië bleef Brazilië als enige kandidaat over.

In 2014 was, door het fenomeen “continentale rotatie”, Zuid Amerika aan de beurt voor de WK organisatie. In 2018 zal dit systeem niet meer gehanteerd worden waardoor alle landen zich als kandidaat kunnen aanmelden.

Voor het WK in 2014 heeft de Braziliaanse voetbalbond in mei 2009 in overleg met de FIFA 12 gaststeden in 12 verschillende staten aangewezen. De FIFA stelt hoge eisen aan de stadions en tot op heden is er nog geen een stad die aan deze strenge eisen voldoet.

Steden en stadions waar mogelijk gespeeld gaat worden zijn: Belo Horizonte (stadion Mineirao), Brasilia (stadion Estadio Mane Garrincha), Cuiaba (stadion Verdao), Curitiba (stadion Kyocera Arena), Fortaleza (stadion Castelao), Manaus (stadion Vivaldao), Natal (stadion Estrela Dos Reis Magos), Porte Alegre (stadion Beira-Rio), Recife (stadion Recife Olinda Arena), Rio de Janeiro (stadion Maracana), Salvador (stadion Bahia Arena) en Sao Paolo (stadion onbekend).

Tijdens het laatste WK dat Brazilië organiseerde (in 1950) werd de finale gespeeld in het Maracana stadion in Rio de Janeiro. Brazilië verloor hier met 2-1 in de finale tegen Uruguay. Brazilië heeft zich als enige land ooit voor alle WK’s weten te kwalificeren.

Drie dagen voor de finale van het WK 2010 is in aanwezigheid van de Braziliaanse president Lula da Silva en FIFA voorzitter Sepp Blatter het officiële logo voor het WK voetbal 2014 getoond. Het logo bestaat uit drie handen (in de kleuren van de Braziliaanse vlag: groen en geel) die samen de wereldbeker vormen. Het EK voetbal 2016 wordt in Frankrijk gespeeld.

Back To Top