Ga naar hoofdinhoud

WK voetbal 2014: wie gaat er door Griekenland versus Ivoorku…

Griekenland versus Ivoorkust, groep C, FIFA WK voetbal 2014. Dinsdag om 22:00 uur maken bij Griekenland versus Ivoorkust beide landen nog kans op de tweede ronde. Maar ze zijn tevens afhankelijk van het resultaat bij Colombia versus Japan.

Griekenland versus Ivoorkust voorbeschouwing

Voor Ivoorkust is de situatie overzichtelijk: winst leidt tot de achtste finale. Gelijkspel is voor de Afrikanen voldoende als Japan niet wint van Colombia, of met een marge van één goal wint van Colombia. De Grieken moeten deze partij fors winnen om nog kans te maken op kwalificatie. Zij staan namelijk troosteloos onderaan met één punt en het droevige doelsaldo van nul voor, drie tegen.

Griekenland nog op 0 doelpunten

Op een WK waar het doelpunten regent en landen als Costa Rica en Algerijnen boven zichzelf uit stijgen, staan de Grieken dus nog droog. Alleen Iran en Griekenland kwamen tot nu toe niet tot scoren. Alles goed en wel, want ook voor landen die liever op eigen helft blijven staan is er ruimte in de grote en gezellige voetbalfamilie .

Wat het voor Griekenland problematisch maakt is dat het team ook achterin de zaken niet geheel op orde heeft. Ze kregen in de twee vorige duels 31 schoten te verwerken en tegen Colombia stonden ze al na vijf minuten achter. Tegen Japan bleef de defensieve linie vooral op de been vanwege het voordeel in lengte.

Ivoorkust met één been in 8ste finale

Ivoorkust heeft het voordeel dat Griekenland niets opschiet met een gelijkspel en dus uit zijn verdedigend comfort zone wordt getrokken. Als er een of twee mannetjes achterin ontbreken bij Griekenland, dan staat Gervinho klaar om met zijn snelheid en dribbels toe te slaan. De speler van AS Roma liet tegen Colombia zien dat hij Robben-achtige bewegingen in huis heeft.

Mochten de Grieken vlakbij een goal komen, dan zal het via spelhervattingen moeten gebeuren. Iemand om in de gaten te houden is Vasilis Torosidis . De speler van AS Roma won tot nu toe vijf luchtduels, terwijl natuurlijk ook Georgios Samaras (Celtic , ex-Heerenveen) graag van de grond gaat.

De Ivorianen Yaya en Kolo Toure verkeren in rouw aangezien hun jongere broer Ibrahim is overleden. De West-Afrikanen kwamen in hun 27 vorige interlands tot scoren. De coach van Ivoorkust zal de stand bij de andere partij in de gaten houden, maar zolang een gelijkspel voldoet zijn risico` niet nodig.

 

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top