WK 2014 kwalificaties LIVE: Engeland – Oekraïne en Oostenrijk – Duitsland

WK 2014 kwalificaties: Engeland – Oekraïne en Oostenrijk – Duitsland. Dinsdagavond 11 september moeten de Europese landen weer aan de bak voor de strijd om tickets voor het WK voetbal in 2014. Duitsland is vastbesloten het WK 2014 tot een goed einde te brengen.

Engeland speelt tegen Oekraïne terwijl Oostenrijk thuis de Duitsers ontvangt. U kunt de wedstrijden, en alle andere WK 2014 kwalificaties (m.u.v. Hongarije – Nederland), live volgen op de stream van bookmaker Unibet.
Engeland – Oekraïne

Om 21.00 uur staan de “three lions” in Wembley wederom tegen Oekraïne. Tijdens Euro 2012 traden de Engelsen ook al aan tegen de gastheren van dat toernooi. In de groepsfase won Engeland met 1-0. Na de uitschaking door Italië, dat penaltys nodig had om de kwartfinale te winnen, bereidde Engeland zich voor op de kwalificatieduels door alweer tegen de Italianen te spelen. Half augustus werd het 2-1 voor Engeland, door goals van Jegielka en Defoe. Verdediger John Terry ontbreekt. Hij heeft een enkelblessure. Ook Theo Walcott kan niet door coach Hodgson worden geselecteerd. De aanvaller van Arsenal heeft maagklachten.

Engeland begon sterk aan zijn mondiale campagne door uit met 0-5 te winnen van Moldavië. Middenvelder James Milner maakte een van de goals. Over de absentie van Terry zegt hij: “Zijn afwezigheid zal het elftal absoluut niet verzwakken. Natuurlijk is Terry een topspeler en moeilijk te vervangen, maar we hebben een aantal mensen achter de hand die zijn plaats kunnen innemen.”
Oostenrijk – Duitsland

Vanaf 20.35 uur te Wenen gaat de wedstrijd tussen Oostenrijk en buurland Duitsland van start. Duitsland heeft uiteraard de wereldtitel als doel. Na de verloren finale van het EK 2008 en de halve finales op de grote toernooien in 2006, 2010 en 2012 is het tijd voor een echte doorbraak. Het volgende doel van de Duitsers is de Europese titel op het EK voetbal 2016.

Bastian Schweinsteiger zal geen bijdrage leveren aan dit duel. De middenvelder is door coach Low niet wedstrijdfit verklaard. Ook spits Mario Gomez ontbreekt. De jonge international Toni Kroos (Bayern Munchen) onderschat de buren niet. “Het is niet gemakkelijk om in Oostenrijk te winnen. Dat land heeft de weg naar boven ingeslagen en wordt steeds sterker. Door het duel uit de EK-kwalificatie (1-2) zijn we gewaarschuwd. We hadden toen ook zomaar kunnen verliezen. Het zal opnieuw niet makkelijk worden. Maar als we naar ons niveau spelen, moeten we ook deze wedstrijd winnen.”

Sinds 1992 heeft Duitsland zeven keer op rij gewonnen van Oostenrijk. Tien spelers in de Oostenrijkse selectie spelen in de Bundesliga.